Staňte sa partnerom

ITAPA Open Talk: Plán vs. realita obnovy Slovenska

/ Prednáška
Verejná  diskusia v rámci podujatia Jarná ITAPA 2021 ponúkne pohľad politikov aj odborníkov na potrebné reformy Slovenska. Prispeje schválený Plán obnovy k zásadným reformám slovenskej ekonomiky a spoločnosti? Podarí sa plán pretaviť do reality? A aká by mala byť ambícia politikov a odborníkov v snahe posunúť Slovensko do pozície stredoeurópskeho tigra? V rámci Open Talk budeme otvorene hovoriť o  reformách, ekonomike, spravodlivosti a spoločenských zmenách.

Diskusiu moderuje Zuzana Kovačič Hanzelová.  

Ivan Mikloš

bývalý podpredseda vlády a minister financií SR
Ivan Mikloš bol podpredsedom vlády a ministrom financií Slovenskej republiky v rokoch 2002-2006 a 2010-2012. V prvej vláde Mikuláša Dzurindu, počas rokov 1998-2002, zastával post podpredsedu vlády pre ekonomiku. V roku 1991 sa stal ministrom privatizácie (1991-1992). Následne v roku 1992 spoluzaložil a do roku 1998 viedol ekonomický think tank MESA10. V období rokov 2006-2010 a 2012-2016 bol poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. V roku 2014 bol opätovne zvolený do funkcie prezidenta think tanku MESA10 a stal sa členom zboru medzinárodných poradcov Národnej reformnej rady Ukrajiny a platformy VoxUkraine. Počas rokov 2015-2016 zastával pozíciu hlavného poradcu ukrajinskej ministerky financií a bol zároveň poradcom ukrajinského mi…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Marek Antal

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR
Svoju kariéru začal vo VSŽ Košice ako programátor. Neskôr sa stal manažérom na rôznych pozíciách so zodpovednosťou za IT systémy, pričom mnohé z nich úspešne fungujú dodnes. Po bohatej skúsenosti sa rozhodol vybudovať nové IT spoločnosti v Košiciach. Najprv to bol košický Ness KDC a neskôr spoločnosť GlobalLogic, ktorá bola zacielená na zákazníkov po celom svete. V tomto vysoko konkurenčnom prostredí sa podarilo vytvoriť veľa nových pracovných miest a fungujúci model IT Valley, kde sa stal predsedom dozornej rady. Vďaka svojej 20-ročnej kariére v manažérskych pozíciách v medzinárodnom prostredí mal možnosť cestovať, čo ho naučilo veľa o sebe a najmä o tom, že Slovensko má na viac.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Lívia Vašáková

Úrad vlády SR
Ing. Lívia Vašáková, PhD. momentálne zastáva pozíciu podpredsedníčky vlády Slovenskej republiky. Predtým ako generálna riaditeľka viedla Sekciu plánu obnovy na Úrade vlády Slovenskej republiky. Pôsobila tiež ako vedúca Sekcie ekonomických analýz na Zastúpení Európskej komisie na Slovensku a na generálnom riaditeľstve pre energetiku v Európskej komisii v Bruseli. Študovala na Ekonomickej univerzite v Bratislave, univerzite Johannesa Keplera v Linzi, Rakúsko; Ludwig-Maximilian univerzite v Mníchove, Nemecko; univerzite v Aix-en-Provence vo Francúzsku a na univerzite v Ľubľane v Slovinsku. Takisto má diplom z postgraduálneho štúdia na Europa-Kolleg v Hamburgu a ukončila PhD štúdium na Univerzite Komenského v Bratislave.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Michal Vašečka

sociológ
Doc. PhDr. Michal Vašečka, PhD. je sociológ, študoval na Masarykovej Univerzite. Od roku 2017 je programovým riaditeľom Bratislava Policy Institute v Bratislave. Zameriava sa na otázky etnicity, migrácie, populizmu, extrémizmu a občianskej spoločnosti. Predtým pôsobil na Masarykovej univerzite (2002-2017), na Univerzite Komenského (2006-2009), na Bratislava International School of Liberal Arts (2015-2023). Akademicky pôsobil ako visiting scholar na New School University v New Yorku (1996-1997), na University of London (1998), na Georgetown University vo Washingtone DC (2008-2009), na University of Michigan v Ann Arbor (2015), ako ISGAP Scholar-In-Residence na Oxford University (2016) a na Lac Courte Oreilles Ojibwa College vo Wisconsi…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Miriama Letovanec

bývala riaditeľka Implementačnej jednotky Úradu vlády SR
Analytička a odborníčka na tvorbu verejných politík. V rokoch 2017-2021 viedla Implementačnú jednotku Úradu vlády SR, ktorá kontrolovala plnenie princípov Hodnoty za peniaze na ministerstvách. Predtým pôsobila ako manažérka pre fiškálne a regulačné záležitosti vo Philip Morris Slovakia. Pracovala pre investičnú banku Wood and Company, či Veľvyslanectvo USA v Bratislave. Študovala verejné financie na EUBA, ale svoje vzdelanie si rozšírila na Harvard University, Georgetown University v USA, ale aj Vrije Universiteit v Bruseli.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies