Staňte sa partnerom

Diskusia "Harmonizácia úsilia: Výzvy a riešenia v dlhodobej starostlivosti"

/ Prednáška

Mária Machajdíková

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Viac ako 13 rokov pracuje v sociálnej oblasti, aktuálne na pozícii riaditeľky odboru sociálnych služieb MPSVR. V rámci svojej praxe sa zameriavala na podporu zmien a reforiem v sociálnej oblasti a to najmä v oblasti komunitných služieb a deinštitucionalizácie. Dnes participuje na reforme financovania sociálnych služieb v rámci Komponentu 13 Plánu obnovy a odolnosti. Dlhoročne spolupracovala s mimovládnymi neziskovými organizáciami, ktoré zastupovala vo viacerých pracovných skupinách, monitorovacích výboroch a rozvíjala aktivity v oblasti komunitného plánovania. Predtým sa venovala historickej a kultúrnej antropológii.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Jozef Šuvada

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO)
Profesor Jozef Šuvada zastupuje Slovensko v Riadiacej rade Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Je čestným veľvyslancom Slovenska pre globálne zdravie. Okrem medzinárodných akademických, vedeckých, výskumných a humanitárnych organizácií pôsobí aj v Medzinárodnej spoločnosti pediatrickej onkológie, EMDRIA, TIRA, St. Jude Children´s Research Hospital, či v Lekároch bez hraníc. Je tiež výskumným členom fakulty pre dôkazy, dopady a výskum na McMaster University v Kanade. Zároveň sa podieľa na humanitárnych projektoch v Južnom Sudáne, Ugande a na Strednom východe. Je lekárom, sociálnym a humanitárnym pracovníkom, odborníkom na verejné zdravie (Basel), krízový manažment (ICL) a manažment traumy (Stanford).  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Anna Ghannamová

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb v SR
Je absolventka katedry žurnalistiky FF UK Bratislava. Bývalá novinárka a moderátorka pôsobila v médiách aktívne vyše 20 rokov, v roku 1998 získala ocenenie Krištáľové krídlo. Predsedníčka Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb (APSS v SR) od roku 2017. Predsedníčka občianskeho združenia NÁRUČ Senior&Junior, ktoré prevádzkuje dve prevádzky dlhodobej starostlivosti CSS NÁRUČ Senior&Junior (od roku 2008). Autorka projektu Hniezdo záchrany, ktoré do dnešného dňa zachránilo 88 novorodencov (od roku 2004). Šéfredaktorka sociálneho občasníka ŠANCA (od roku 2009). Autorka a koordinátorka projektu Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE, ktoré oceňuje zamestnancov v sociálnych službách. Členka Rady vlády pre práva seniorov od roku (2018). Čl…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies