Staňte sa partnerom

Umelá inteligencia – sme pripravení využiť potenciál?

/ Prednáška

Populárny pohľad na umelú inteligenciu nám často podsúva dilemu medzi dobrom a zlom, medzi hrozbami a prínosmi. Táto základná schéma príbehu odzrkadľuje aj ďalší prvok, ktorým je obava zo zmeny.

Digitalizácia premenu spoločnosti urýchľuje a umelá inteligencia vnáša do tejto zmeny ďalší faktor. Na Tatra Summit 2018 zaznel názor, že do roku 2030 sa môže podstatne zmeniť charakter až 40% pracovných miest. Realizácia vízií sa nikdy v histórii nediala tak rýchlo, ako práve teraz.

Umelá inteligencia je populárny súhrnný názov mnohých technológií, ktorých uplatnenie a podstata a možné využitie sú často veľmi rôzne. V princípe všetky z nich umožňujú automatizovať rôzne aspekty ľudských činností, ktoré ešte donedávna boli vyhradené pre ľudí. Aby sme ich potenciál vedeli využiť, musíme rozumieť týmto rozdielom.

Odpoveď na otázku, či sme tento potenciál pripravení využiť súvisí aj s tým, ako sme my sami ochotní meniť sa.

Videozáznam

Ivo Kovačič

Atos IT Solutions and Services
Profesionál s praxou viac než 25 rokov v oblasti IT na Slovensku a v zahraničí. Venuje sa riadeniu projektov, konzultačným a implementačným službám pri realizácii IT projektov a ako manažér aj budovaniu realizačných tímov. V centre jeho záujmu stoja nové technológie a postupy v oblasti digitálnej transformácie podnikov, BizDevOps, automatizácie podnikových procesov (RPA), podnikových informačných systémov (ERP, CRM, DMS, integrácia a vývoj softvéru) a ďalšie. V spoločnosti Atos pracuje od roku 2013 a vedie skupinu, ktorá realizuje vývojové, implementačné a realizačné projekty. Vyštudoval na Elektrotechnickej fakulte STU v Bratislave odbor Mikroelektronika. Neskôr ukončil MBA štúdium na University of Warwick.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies