Staňte sa partnerom

Mobilita pre záchranu malých pacientov

/ Prednáška
Vidieť skôr pomáha zachrániť

Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
K najväčšmi obávam na svete patrí strach o vlastné dieťa, keď nie je zdravé alebo utrpí úraz. V takýchto situáciách je čas najväčší nepriateľ. Dnes s ním už chvalabohu vieme “bojovať” aj vďaka vizualizácii nálezov na diaľku. Navyše spíker je vynikajúci prezentátor.


Anotácia:
Vizualizácia nálezov na diaľku v neonatológii. 

Meniace sa technológie umožňujú meniť spôsob komunikácie aj v kritických situáciách. Práce na implementácii projektu spracovávania a uchovávania dát v oblasti intenzívnej neonatológie v regióne košického kraja pokračujú doposiaľ na médiách bez pripojenia do komplexnej siete, ale v o to extrémnejších situáciách (v regionálnej nemocnici, v sanitke, v helikoptére)  Konkrétne situácie transportovaných novorodencov v mobilných ambulanciách, v helikoptére odhalili ďalšie možnosti zjednodušenia riešenia kritických situ ácií v klinickej praxi. Výsledkom je kvalitnejšia a rýchlejšia pomoc, ale ukazuje sa možnosť aj šetrenia obrovských nákladov a chýbajúceho ľudského potenciálu.

Peter Krcho

Klinika neonatológie LF UPJŠ a DFN v Košiciach
Peter KRCHO vyštudoval Fakultu detského lekárstva UK v Prahe a postupne získal atestácie z pediatrie a neonatológie. V súčasnosti pracuje  na Klinike neonatológie LF UPJŠ a DFN v Košiciach ako prednosta kliniky. Od roku 2008 vykonáva funkciu krajského odborníka pre neonatológiu pre Košický kraj a je členom výboru neonatologickej spoločnosti SPS. Je organizátorom a programovým riaditeľom už pravidelnej medzináronej konference Košická neonatologická a satelitných konferencií z neonatológie na Slovensku. Od roku 1997 je riaditeľom neziskovej organizácie  Krajská neonatologická n.o. Novorodenec. V roku 2006 sa stal zakladateľom a členom výkonného výboru európskej odbornej spoločnosti Union of European Neonatal and Perinatal Societies. V roku…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Miroslav Novák

DATALAN
Miroslav Novák je Senior Manager pre rozvojové projekty v spoločnosti DATALAN, kde je zodpovedný za rozvojové obchodné aktivity a kľúčové projekty v oblasti zdravotníctva.  Intenzívne sa zaujíma o inovatívne technológie v zdravotníctve, ktoré je možné zefektívniť a integrovať aj do mobilného sveta. Je fanúšikom golfu a hudby.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies