Staňte sa partnerom

Marián Mlynarovič

Hewlett-Packard Slovensko, s.r.o., SR , Solution Architect
Marián Mlynarovič je absolventom Slovenskej Technickej Univerzity v odbore elektronické počítače ,kde získal aj doktorát PhD. Po ukončení štúdia pôsobil v Slovenskej Akadémii vied, kde sa ako výzkumný pracovník venoval  výzkumu v oblasti paralelných počítačových systémov a výzkumu škálovateľných databázových systémov. Od roku 1996 pracoval pre spoločnosti Digital, Compaq Computers a Hewlett-Packard Slovakia na pozíciách Business analyst a Solution Architekt, kde využíval svoje schopnosti a skúsenosti s analýzou, dizajnom a implementáciou komplexných IT projektov a systémovou integráciou projektov v štátnej správe. Od roku 2004 sa zameriava najmä na technológie a projekty súvisiace s Identifikačnými riešeniami ako Cestovné doklady, Občianske preukazy, Vodičské preukazy a iné identifikačné dokumenty. Prispel k úspešnéj realizácii riešenia pre  Národné personalizačné centrum na Slovensku. Tiež pôsobil  ako hlavný Solution Architect na dvoch projektoch pre Ministerstvo vnútra – implementácia riešenia národnej eID karty a implementácia riešenia pre evidenciu motorových vozidiel pre časť NPC Medzi odborné záujmy, ktorým sa Marián venuje v ostatných rokoch, patrí rozvoj Solution Architektúry IS založenej  na metodológií TOGAF a HP ITSA s využitím  Archimate 2  modelovacieho frameworku pre sektor verejnej správy. Je držiteľom certifikátu TOGAF Archimate 2 a certifikátu Elevating Enterprise Architecture z Inštitútu Leadership&Management.
  • Mobilná elektronická identifikácia (MeID)   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2014: Future is TODAY
    Mobilná elektronická identifikácia (MeID) - alternatívny autentifikačný prostriedok pre prístup k elektronickým službám  eGovernmentu a k službám komerčného sektora

    Elektronická identifikačná karta (eID) je preferovaným prostriedkom pre elektronickú identifikáciu k službám v prostredí eGovernmentu v SR a nahrádza autentifikáciu založenú na mene a hesle.  Taktiež akceptácia eID pre prístup elektronickým službám v komerčnom sektore je očakávaná. Mobilita ako koncept, ktorý umožňuje používateľom  prístup k elektronickým  službám  z ľubovoľného  miesta a v ľubovoľnom čase,   je významným akcelerátorom zvyšujúcim  komfort používateľov pre  prístup k službám. Tam kde bezpečnosť pre prístup k službám nemôže  byť predmetom kompromisu a kde prístup k službám vyžaduje formálnu identifikáciu používateľa,  môže mobilné eID (MeID) zohrať  významnú úlohu pre  nárast využívania týchto služieb. Mobilné eID je komplementárny koncept, ktorý spája výhody konvenčnej eID karty a mobilného  zariadenia. MeID bude slúžiť ako  prostriedok na vytvorenie alternatívneho zabezpečeného kanálu  pre prístup k elektronickým službám eGovernmentu a komerčného sektoru. Tradičný  formát eID (polykarbonátová čípová karta formátu ID1)  ako autentifikačný token  pre prístup k elektronickým službám, napriek  nesporným výhodám,  je v podstate nekompatibilný s mobilnými  zariadeniami. V príspevku rozoberáme základne alternatívy pre implementáciu MeID  s využitím ich štandardných technológii  a komponentov mobilných zariadeni ako NFC a microSD karta.

  • Kľúčové aspekty riadenia implementácie projektov v štátnej a verejnej správe   |   Kongres ITAPA 2004
    Ako úspešne implementovať projekt v štátnej a verejnej správe? Aké špecifické riziká musíme predvídať a aké sú spôsoby ich riadenia? Odpovede na tieto a ďalšie otázky, spolu so skúsenosťami z implementácie jednotlivých projektov.
  • Elektronický manažment inštitúcií verejnej správy - eGovernment riešenia   |   Kongres ITAPA 2003
    Cieľom prezentácie je ukázať príspevok spoločnosti HP v oblasti návrhu a realizácie informačných systémov pre oblasť elektronického manažmentu inštitúcii. Do tejto oblasti spadá pomerne široké spektrum riešení, ktoré automatizujú niektoré oblasti administratívnych procesov, poskytovanie rôznych služieb a komunikáciu občanov s inštitúciami. Množina riešení v tejto oblasti najmä pre inštitucie štátnej správy a štátnu správu ako celok sa etablovala pod názvom eGovernment. V tejto oblasti má spoločnosť HP pomerne široké portfólio riešení a overené referencie v oblastiach ako automatizácia procesov spojených s vydávaním a manažmentom dokladov ako identifikačné karty (občianske preukazy), cestovné doklady, zdravotné preukazy, vodické preukazy a podobne. Tieto subsystémy zamerané na identifikáciu občanov úzko súvisia aj so zjednodušením komunikácie občanov pri vybavovaní rôznych žiadostí s inštitúciami. Riešenia spoločnosti HP sa vyznačujú modernou architektúrou, modularitou, bezpečnosťou, súladom so štandardami EU a medzinárodnými štandardami. Nasadzovanie takýchto riešení úzko súvisí aj podporou integrácie SR do EU.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies