Staňte sa partnerom

DISKUSIA "Prečo je ťažké stať sa dobrým?"

/ Prednáška
Slovensko v medzinárodnom porovnaní DESI (The Digital Economy and Society Index) sústavne zaostáva. Skúsili sme investovať veľké prostriedky. Nepomohlo. Riadenie sa centralizovalo, no aj tak nevidíme žiaden dramatický posun. Zvýšila sa miera kontroly projektov, ale stále sme v hodnotení medzinárodných indexov na tom zle. Prečo? Čo robíme zle? Chceme byť úspešní! Máme na to právo! Ako ho naplniť?

EMIL FITOŠ, ITAS: "Tvrdenie o veľkých preinvestovaných prostriedkoch do digitalizácie je diskutabilné. Nie je to podložené číslami, empirické dáta ukazujú niečo iné. Popri nevyvážených investíciách je tu niekoľko ďalších faktorov, ktoré predurčujú trajektóriu Slovenska na ceste k digitalizovanej spoločnosti. Niektoré sú pozitívne a niektoré negatívne. Posilnenie pozitívnych vplyvov a eliminácia tých negatívnych by si vyžadovalo zmeny vo viacerých dnešných paradigmách. To nemusí byť ľahké ani politicky priechodné."

VIDEOZÁZNAM
 

Emil Fitoš

SCDI
Po štúdiách a podnikaní strávil Emil Fitoš viac ako 20 rokov pracovného života v spoločnosti Siemens, neskôr v spoločnosti Atos. V roku 2014 sa stal generálnym riaditeľom Atos Slovensko a Česká republika. Pod jeho vedením bol Atos jednou z popredných spoločností na trhu s významným inovačným prínosom. 21. júna 2017 bol zvolený za prezidenta IT Asociácie Slovenska a funkciu obhájil aj v rokoch 2019, 2021 a 2023. Pôsobí ako poradca vlády SR a podpredseda Rady vlády SR pre digitalizáciu verejného sektora a jednotný digitálny trh. Dianie v digitalizácii Slovenska ovplyvňuje aj cez svoje zapájanie sa do aktivít Digitálnej koalície a Centra pre umelú inteligenciu AISlovakIA. Je generálnym riaditeľom Slovenského centra digitálnych inovácií (zná…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Ján Hargaš

kandidát za Progresívne Slovensko
Je odborník na digitálnu transformáciu s viac ako 15-ročnými skúsenosťami na Slovensku a v zahraničí. Zasadzuje sa za transparentné štátne IT, zvyšovanie kvality štátnych služieb pre používateľov a digitálnu transformáciu slovenskej ekonomiky a spoločnosti. Vyštudoval medzinárodný obchod na Ekonomickej univerzite v Bratislave. V roku 2016 spoluzaložil občianske združenie Slovensko.Digital, kde v rokoch 2016 – 2019 zastával pozíciu výkonného riaditeľa. Od roku 2020 pôsobil ako poradca ministerky pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu. Od júla 2021 do februára 2022 zastával funkciu štátneho tajomníka pre informatizáciu na Slovensku. V parlamentných voľbách 2023 kandiduje za Progresívne Slovensko.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Peter Kulich

moderátor
V oblasti e-Governmentu sa pohybuje viac ako desať rokov. Od roku 2018 pôsobil v Slovensko.Digital ako senior odborník na témy ako cloud, verejné obstarávanie a OpenAPI. V rokoch 2021 až 2023 v Slovensko.Digital bol v pozícii výkonného riaditeľa. Aktuálne pôsobí v technologickej spoločnosti Gerulata Technologies, j.s.a. V Slovensko.Digital stále pôsobí ako člen rady.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies