Staňte sa partnerom

Slovensko má najvýkonnejšie zdravotníctvo v Európe - ako zo sna spraviť realitu?

/ Prednáška
Večerný ITAPA Open Talk prinesie otvorenú diskusiu politikov a exministrov o ich vízii pre slovenské zdravotníctvo, tak aby sa jedného dňa stalo jedným z najvýkonnejších zdravotníckych systémov v Európe. O tom, prečo zdravotníctvo nebolo historicky prioritou pre rôzne vládne garnitúry a o tom, či sa to môže v budúcnosti zmeniť.

Hostia ITAPA Open Talk
Vladimír Lengvarský, minister zdravotníctva
Richard Raši, exminister zdravotníctva
Vladimír Baláž, Výbor NR SR pre zdravotníctvo
Jana Bittó Cigániková, Výbor NR SR pre zdravotníctvo
Moderuje: Michal Kovačič
 

Richard Raši

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky
Richard Raši je vyštudovaný lekár. Vyštudoval Lekársku fakultu v Košiciach. Pôsobil ako úrazový chirurg, lekár viacerých športových tímov, neskôr ako námestník riaditeľa Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach, riaditeľ Univerzitnej nemocnice v Bratislave a následne sa v roku 2008 stal ministrom zdravotníctva SR. Od roku 2010 pôsobil ako poslanec NR SR. V roku 2010 sa stal aj primátorom mesta Košice, na čele ktorého stál do roku 2018. Potom bol menovaný do funkcie podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Od roku 2020 do roku 2023 ako poslanec NR SR zastával funkciu predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií a neskôr člena výboru pre zdravotníctvo. Od roku 2023 je ministrom investícií, regionálneho rozvoja a informatizáci…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Lengvarský

Vyštudoval vojenskú lekársku akadémiu Hradec Králové, odbor všeobecné lekárstvo (1988-1993). V roku 1996 na Inštitúte pre ďalšie vzdelávanie pracovníkov v zdravotníctve Bratislava, získal špecializáciu 1. stupňa - všeobecné lekárstvo. Absolvoval trojročné štúdium v odbore „odborník pre riadenie verejného zdravotníctva“ na Slovenskej zdravotníckej univerzite v Bratislave (2005-2008). V roku 2000 získal špecializáciu 2. stupňa - všeobecné lekárstvo na Slovenskej postgraduálnej akadémii medicíny v Bratislave. Do služobného pomeru vojaka z povolania bol prijatý počas štúdia na vysokej vojenskej škole 1. januára 1988. V rokoch 2020 až 2021 pôsobil ako riaditeľ Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Jana Bittó Cigániková

Výbor NR SR pre zdravotníctvo
Predsedníčka Výboru NR SR pre zdravotníctvo, poslankyňa NR SR, tímlíderka SaS pre oblasť zdravotníctva. Vyštudovala  Fakultu verejnej správy Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave, odbor Manažment verejnej správy a Central european management institute (Praha), odbor Manažment zdravotníctva. Má skúsenosti s spôsobením v komunálnej politike a absolvovala množstvo odborných stáží v zdravotníckych zariadeniach. Spolu s tímom odborníkov pripravila historicky najlepšie hodnotený program v oblasti zdravotníctva.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Michal Kovačič

moderátor
Absolvoval stredoškolské štúdium na Gymnáziu Jura Hronca (1997 – 2001) a následne magisterské štúdium v odbore právo na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave (2002 – 2009). Pod vedením Ingrid Frohlichovej sa vo svojej diplomovej práci venoval problematike dôchodkovej reformy na Slovensku, pričom obhajobu absolvoval 12. februára 2009. V oblasti médií začal pracovať ešte počas vysokoškolského štúdia, najskôr ako asistent produkcie (apríl 2002 – január 2004) a neskôr ako moderátor a reportér ranného spravodajstva (február 2004 – máj 2007) v Slovenskej televízii (STV). V marci 2006 až decembri 2007 pôsobil ako rozhlasový moderátor spravodajstva vo Fun rádiu a od mája 2007 do januára 2008 bol reportérom spravodajstva v STV. Od…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Baláž

NsP Banská Bystrica
Prednosta Urologickej kliniky SZU FNsP FD Roosevelta Banská Bystrica, hlavný odborník MZ SR pre urológiu. Dlhé roky pracoval vo vedení FNsP FD Roosevelta Banská Bystrica  (námestník pre LPS, riaditeľ). Hlavným centrom záujmu sú inovácie, robotická chirurgia (vedúci Centra robotickej chirurgie v Banskej Bystrici) a transplantačná medicína (vedúci Transplantačného centra vo FNsP FDR Banská Bystrica). Od roku 2012 poslanec Národnej rady SR a člen Výboru pre zdravotníctvo.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies