Staňte sa partnerom

Otvárame pre vás moderný úrad

/ Prednáška
Úrady na Slovensku môžu už čoskoro využívať moderné riešenie, ktoré prináš víziu modernizácie do reálnej praxe. Ide o ucelené a zároveň škálovateľné riešenie postavené na technologických nástrojoch, ktoré zabezpečia elektronizáciu akejkoľvek agendy a modernizáciu procesov každého úradu. Postupným zavádzaním moderných elektronických služieb je úrad schopný zefektívniť vnútorné procesy ako aj elektronizovať agendu a ponúknuť tak klientom – občanom vyššiu úroveň služieb. Absolútnym výsledkom je zavedenie proaktívnych služieb zo strany úradu, čím sa dosiahne výrazné zjednodušenie vybavenia rôznych životných situácií občanov.

Riešenie pozostáva z viacerých funkčných a v praxi overených modulov – tvorba a správa elektronických formulárov, ich publikovanie na portáli životných situácií, previazanosť s integráciami CSRÚ, vrátane interných integrácií na registratúru a agendové systémy úradu. Moderný komponent mobilnej aplikácie dokáže priblížiť úrad k občanom, ktorí môžu byť priebežne informovaní o stave vybavovania jednotlivých podaní. Využitie mobilnej aplikácie na sprostredkovanie informácií z agendových systémov úradu priamo do smartfónu občana je jedna z najväčších požiadaviek modernej digitálnej doby.

VIDEOZÁZNAM

 

Roman Jedinák

DATALAN
Roman Jedinák absolvoval FEI STU v Bratislave a v oblasti informatizácie a elektronizácie pôsobí už viac než 13 rokov. Na konte má návrh aj realizáciu viacerých úspešných projektov, medzi najvýznamnejšie patrí DCOM, ktorý využívajú dve tisícky miest a obcí na Slovensku, a vďaka svojej unikátnosti bol ocenený aj v globálnom meradle. Roman Jedinák v súčasnosti zastrešuje divíziu obchodu v spoločnosti DATALAN, ktorá patrí medzi lídrov v oblasti IT na Slovensku, tak do rozsahu ako aj inovatívnosti projektov. Jeho profesionálnou, ale aj osobnou ambíciou je pozdvihnúť úroveň digitalizácie slovenskej verejnej správy a sprístupniť moderné služby naprieč celou krajinou.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Roman Jaroš

DATALAN
Roman Jaroš je v IT branži známy ako špičkový odborník so zameraním na elektronizáciu verejnej správy. Disponuje technologickým know-how, získaným počas 25 rokov vo viacerých softvérových spoločnostiach, kde sa venoval návrhu a rozvoju inovatívnych riešení a produktov. Doma je aj v developingu DMS a ECM systémov, a ovláda niekoľko programátorských jazykov. V rámci pôsobenia v spoločnosti DATALAN zastrešoval viacero rozsiahlych projektov informatizácie štátnych inštitúcií, a v súčasnosti vedie novootvorenú divíziu Inovácií.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies