Staňte sa partnerom

Hodnotovo zamerané obstarávanie v zdravotníctve

/ Prednáška
Obstarávanie založené na hodnote (VBP) je kooperatívny, multidisciplinárny prístup k partnerstvu pre kvalitnejšiu a finančne udržateľnejšiu zdravotnú starostlivosť zameranú na pacienta. VBP zahŕňa dosiahnutie lepších výsledkov pre pacientov a iných aktérov zdravotnej starostlivosti a zároveň optimalizáciu nákladov na poskytovanie starostlivosti. Predstavuje odklon od tradičného zamerania na cenu dodávok (vstupov) k novému prístupu, ktorý kladie dôraz na to, čo sa cení (výstupy).*

Zameraním sa na hodnotu vrátane nákladov na starostlivosť a kritérií výsledkov namiesto samotnej ceny môžu orgány obstarávania zohrávať úlohu pri efektívnejšom poskytovaní kvalitnejšej starostlivosti. Niektorí poskytovatelia zdravotnej starostlivosti v celej Európe už testujú nové prístupy k obstarávaniu na základe hodnoty (VBP).

VIDEOZÁZNAM
 

Pavol Lepey

MEDITRADE
Pavol Lepey má viac ako 26 ročné skúsenosti s prácou v zdravotníctve. Pracoval v oblasti transformácie zdravotníctva a inovácií v spoločnosti Roche. Niekoľko rokov úspešne viedol zastúpenie spoločnosti Medtronic na Slovensku a v Českej republike, pracoval pre Abbott Laboratories a venoval sa implementácii nových diagnostických a terapeutických nástrojov do klinickej a laboratórnej praxe.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies