Staňte sa partnerom

DISKUSIA: Dáta ako liek pre zdravotníctvo

/ Prednáška
DISKUSIA
paneloví spíkri
Milan Andrejkovič, MIRRI
Peter Lukáč, NCZI
Lukáš Palaj, MZ SR
Martin Smatana, Asociácia na ochranu práv pacienta
Róbert Suja
Petra Zappe, AmCham

VIDEOZÁZNAM
 

Milan Andrejkovič

expert na dáta
Milan Andrejkovič z dátovej kancelárie MIRRI sa venuje dátam z rôznych pohľadov (referenčné údaje, moje údaje, otvorené údaje), pričom dôraz kladie aj na ich používanie. Pomáha nastaviť rámce financovania projektov zameraných na manažment údajov verejnej správy, spolutvorí legislatívu v oblasti dát a ako hlavný dátový kurátor SR pre otvorené údaje verejnej správy komunikuje a usmerňuje dátových kurátorov na Slovensku.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Martin Smatana

analytik
Martin Smatana študoval v Oxforde a na londýnskej Imerial College, kde bol promovaný v odbore zdravotnícky manažment. Pôsobil v Anglicku ako analytik v štátnom zdravotníckom inštitúte. Počas rokov 2016 až 2020 šéfoval Inštitútu zdravotnej politiky. V súčasnosti sa venuje startapom v oblasti umelej inteligencií a pracuje ako analytik pre GLOBSEC, Svetovú banku, Medzinárodný menový fond a Európsku komisiu. Okrem toho spolupracuje s asociáciou na ochranu práv pacienta, je predsedom dozornej rady VšZP a prednáša zdravotnú ekonomiku na Slovenskej zdravotníckej univerzite. Je autorom viacerých publikácií a členom viacerých pracovných skupín Európskej komisie a OECD.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Lukáš Palaj

Ministerstvo zdravotníctva SR
Lukáš Palaj vyštudoval Vysoké učení technické v Brne. Pracoval deväť rokov v nadnárodnej spoločnosti zameranej na vývoj a výskum v oblasti letectva a vesmírnych aplikácií, kde sa od roku 2017 venoval využitiu umelej inteligencie pre diagnostiku a prognostiku leteckých motorov. V tejto oblasti je aj autorom dvoch patentov . Od 2020 vedie na Ministerstve zdravotníctva odbor digitalizácie a umelej inteligencie.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Róbert Suja

konzultant
Profesionál so skúsenosťami z renomovaných konzultačných firiem ako aj z globálnych IT korporácii, kde väčšiu časť profesného života strávil v zahraničí a na projektoch s globálnym dosahom. V posledných rokoch sa venoval primárne konzultačnej práci pre verejný sektor v pomerne širokom rozsahu od analytických prác až po riešenie kybernetickej bezpečnosti.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Petra Zappe

AmCham
Petra Zappe je zodpovedná za koordináciu politík pre podporu vedy, výskumu a inovácií v oblasti zdravia s cieľom systémovo podporovať excelentné tímy so silným výskumným a inovačným potenciálom v oblasti biomedicíny a zdravotníctva. Viac ako 6 rokov pôsobila v Americkej obchodnej komore v SR ako senior policy manager v oblasti zdravotníctva a inovácií, kde manažovala a koordinovala viaceré projekty pre podporu systémových reforiem. V minulosti pôsobila ako konzultantka pre Ministerstvo inovácií v Brazílii v oblasti redukcie chudoby a socioekonomického rozvoja znevýhodnených urbánnych komunít. Študovala medzinárodný obchod na Ekonomickej univerzite v Bratislave a medzinárodné vzťahy na Fakulte sociálnych vied na Karlovej univerzite v Prah…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Peter Lukáč

Národné centrum zdravotníckych informácií
Generálny riaditeľ Národného centra zdravotníckych informácii Peter Lukáč sa do svojho nástupu na NCZI venoval informatizácii verejného sektora, pričom sa zameriaval na projektový manažment, konsolidáciu procesov a optimalizáciu výdavkov ako aj výskum a inovácie. Pôsobil na Ministerstve pôdohospodárstva, v Pôdohospodárskej platobnej agentúre či na Úrade podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu. V rámci svojho pôsobenia na NCZI pracuje na dokončení úplnej transformácie inštitúciu na procesne orientovaného lídra s proklientskym prístupom k orgánom štátnej a verejnej správy, poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ako aj občanom prostredníctvom rozvoja elektronických služieb zdravotníctva.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies