Staňte sa partnerom

Michal Danilák

Lewik, zakladateľ a riaditeľ
RNDr. Michal Danilák je zakladateľom a riaditeľom f. Lewik, ktorá sa venuje vývoju a nasadzovaniu inovatívnych Web 3.0 aplikácií pre verejnú správu aj vzdelávanie. Verejne prístupnou je aplikácia Knowww (Knowledge on World Wide Web) poskytujúca sémantické stromy vytvorené zo slovenských, európskych a medzinárodných regulačných dokumentov, vzdelávacích materiálov.

Má 30 ročné skúsenosti v práci pre verejnú správu v oblasti informačnej bezpečnosti a zabezpečovaní súladu s legislatívou, elektronizácie zdravotníctva, je senior konzultantom pre oblasť Lepšej regulácie a posudzovania vplyvov. Prístupy k využitiu sémantických stromov  prezentoval aj v rámci EÚ Datathon a  workshopov organizovaných EÚ inštitúciami.  

 
  • Ignite session: Web 3.0 sémantické mapy – inovatívny nástroj pre verejnú správu a vzdelávanie   |   Jarná ITAPA 2021
    Podstatou sémantickej mapy ako Web 3.0 technológie je zmapovanie, pomenovanie, klasifikácia a adresácia všetkého dôležitého, čo sa nachádza v dokumentoch, webovom sídlach, sociálnych sieťach a spojenie do jedného celku. Sémantická mapa vizualizovaná vo forme stromu poskytuje transformáciu informácií do vedomostí a ich rýchle, efektívne vyhľadávanie.

    Ukážky sémantických máp vo forme stromov nájdete na https://knowww.eu/
    Príkladom väčšej sémantickej mapy je transformácia 21 dokumentov Plánu obnovy a stability. Ak v nich chcete nájsť napr. všetko investíciách do digitálnych technológií, je to časovo náročná činnosť. V sémantickom strome máte odpoveď do 3 sekúnd.

    Môžete si to vyskúšať:
    Strom: https://knowww.eu/search-tree?t=6089677692d8dc0008615f59
    reťazec na vyhľadávanie: inv dig 3.2

    Videozáznam
  • Bezpečnosť v rámci projektu Elektronické služby zdravotníctva   |   Kongres ITAPA 2011: Desať rokov inspirácií
    Pri realizácii eHealth projektov je jednou z kľúčových výziev bezpečnosť. Či už ide o adekvátne zabezpečenie ochrany zdravotných záznamov, vysokú dostupnosť poskytovaných služieb, neodmietnuteľnosť realizovaných činností, plánovanie kontinuity činností a veľa ďalších. Preto v projekte Elektronické služby zdravotníctva (eSO1) je bezpečnosť realizovaná do hĺbky a v celom životnom cykle diela tak, aby bola zabezpečená vysoká úroveň dôvernosti, dostupnosti a integrity údajov aj poskytovaných služieb. Príspevok sa zaoberá prístupmi a prierezom bezpečnostných činností, ktoré budú v rámci projektu eSO1 realizované.
  • eHealth z pohľadu výziev pre zdravotníctvo a Európa 2020   |   Kongres ITAPA 2010: Tam, kde sa svety stretávajú
    Prezentácia sa zaoberá východiskami, ktoré sú relevantné pre smerovanie eHealth aktivít na úrovni programov aj bežiacich projektov v rámci EÚ. Zameriava na novú paradigmu zdravotníctva, výzvy pre zdravotníctvo ako ich chápe EÚ, možný príspevok eHealth k ich riešeniu vyjadrený zdravotnými, ekonomickými a sociálnymi benefitmi. V závere identifikuje hlavné požiadavky EÚ na eHealth programy členských krajín v rámci Digital Europe 2020.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies