Staňte sa partnerom

Precision medicine - sila personalizovanej medicíny v kardiológii

/ Prednáška

· Ako sa medicína vyvíjala od intuitívnej a empirickej k „evidence based“ medicíne (medicíne založenej na dôkazoch) a prečo je potreba ďalšieho vývoja k medicíne personalizovanej?

· Ako je v tomto procese nápomocná digitálna medicína a prečo práve digitálna medicína poskytuje paradoxne najosobnejší prístup k pacientovi?

· Štyri hlavné oblasti digitálnej kardiológie a čo prinášajú:

  1. Umelá inteligencia: využíva sa už v kardiológii a dá sa na ňu spoľahnúť? Vytlačí umelá inteligencia bežných kardiológov?
  2. Telemedicína a wearables: čo tieto pojmy znamenajú? Prečo sú v súčasnosti „smart“ hodinky a náramkové monitory zaznamenávajúce srdcovú frekvenciu viac na škodu než na osoh? Ako sa dá „preniesť“ nemocnica k pacientovi domov? Ako dosiahnuť optimálnu spoluprácu lekára s pacientom a prečo by mali lekári stále viac zapájať pacientov do diagnosticko-liečebného procesu?
  3. mHealth: ako dokáže smartphone pomáhať v medicíne a ktoré z 350 000 zdravotných mobilných aplikácií sú skutočne užitočné?
  4. X – realita: aký je rozdiel medzi augmentovanou, zmiešanou a virtuálnou realitou a prečo augmentovaná a zmiešaná realita v medicíne postupne vytlačí virtuálnu? Ako sa dá využiť augmentovaná realita pri srdcových operáciach?

Allan Böhm

Premedix Academy
MUDr. Allan Böhm, MSc, PhD, MBA, FESC, FJCS vedie a pracuje ako kardiológ na klinike precíznej medicíny Premedix Clinic a vyučuje na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. V rokoch 2015 – 2023 pôsobil ako kardiológ na Oddelení akútnej kardiológie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb a v roku 2023 úspešne ukončil štúdium klinického výskumu na Oxfordskej Univerzite. Okrem klinickej medicíny sa venuje aj výskumu v oblasti kardiovaskulárnej prevencie, trombóz, arytmií a umelej inteligencie. Jeho výskum viedol k mnohým publikáciám, citáciám a medzinárodným oceneniam. V roku 2015 založil biomedicínsku organizáciu Premedix Academy. V roku 2017 bol Európskou kardiologickou spoločnosťou oslovený, aby spolu s ostatnými zahra…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies