Staňte sa partnerom

Výskum a vývoj v oblasti prepojených a automatických vozidiel

/ Prednáška
Autonómne a prepojené vozidlá predstavujú v súčasnosti zásadný trend pri navrhovaní a budovaní dopravných systémov novej generácie. Zapojenie nových prvkov do tradičného dopravného systému kladie špecifické nároky na širokú škálu zariadení a aplikácií pre zber, spracovanie a vyhodnocovanie informácií, či už zo samotných vozidiel alebo zo systémov umiestňovaných na dopravnej ceste. 

Témou prezentácie sú existujúce riešenia, ako aj súčasné a budúce výzvy výskumu a vývoja v oblasti prepojených a automatických vozidiel a spracovania informácií vznikajúcich vo vytváranom technologickom prostredí.

Záznam z vystúpenia

Michal Zábovský

Univerzitný vedecký park, Žilinská univerzita v Žiline
Doc. Ing. Michal Zábovský, PhD. sa narodil 26. októbra 1975. V roku 1999 získal titul Ing. na Fakulte riadenia a informatiky, Žilinskej univerzity v Žiline. Venuje sa problematike databázových systémov, distribuovaných systémov a spracovania dát. Svoju 18 ročnú prax na Žilinskej univerzite momentálne využíva vo funkcii riaditeľa Univerzitného vedeckého parku a zároveň pôsobí ako docent na Fakulte riadenia a informatiky. Venuje sa riadeniu a implementácii projektov aplikovaného výskumu v oblasti dopravných systémov, výrobných systémov a spracovania dát. Vlastný výskum realizuje v oblasti databázových systémov, spracovania dát a znalostného inžinierstva.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies