Staňte sa partnerom

Appky, náramkové počítače a veľké dáta: ako technológie menia spôsob nášho života a to, ako sa o seba staráme

/ Prednáška
Vidíme tu prezentácie, ktoré nás previedli zdravotníckymi zariadeniami a výskumnými laboratóriam a ktoré sa s nami podelili o pokroky, ktoré do ich práce priniesli technológie. Teraz sa zameriame na technológie, ktoré používame v bežnom živote a ktoré v sebe nesú eHealth príležitosti.

Veľké dáta nám poskytujú doteraz nepredstaviteľné možnosti, ako v reálnom čase porozumieť ľudskému telu a ľudskému správaniu. Onedlho nám lekári budú vedieť pomôcť ešte skôr, ako začneme cítiť symptómy. Tlkot nášho srdca bude analyzovaný a čoskoro nastane čas, keď naše hodinky budú vopred vedieť, že ochorieme a tým zvýšia naše šance rýchlo zasiahnúť. To znie lákavo – sú v tejto budúcnosti schované nejaké nebezpečenstvá?
 

Anna Mcnab

Niagara University
Anna McNab je mimoriadna profesorka na Niagara University. Na univerzite pôsobí od augusta 2009, keď získala PhD na Washington State University. Okrem toho získala na Washington State University MBA a BA v oblasti manažment informačných systémov a manažment procesov. Vo svojom výskume sa zaoberá interakciou ľudí a počítačov v kontexte vyhľadávania informácií, tým ako užívatelia prijímajú informačné systémy, aká je motivácia pridať sa do online komunity, ako aj veľkými dátami a posudzovaním metód, ktoré sa používajú pri výskume informačných systémov. Výskum doktorky McNab bol publikovaný v rešpektovaných medzinárodných časopisoch ako aj vo viacerých zborníkoch amerických a medzinárodných konferencií. Doktorka McNab tiež píše články pre…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies