Staňte sa partnerom

Rozvoj elektronických služieb súdnictva

/ Prednáška
Projekt rozvoj elektronických služieb súdnictva
Projekt zahŕňa komplex prepojených služieb. Ide napríklad o dobudovanie služieb portálu eŽaloby, vybudovanie služieb InfoSúd (informovanie účastníka o stave konania, informovanie o pojednávaniach a informácie o súdnom konaní v rôznych súdnych agendách, informácie úradnej tabule), rozvoj Elektronického denníka znalca, vybudovania modulu Centrálnej evidencie exekúcií (CEEx), vybudovanie modulu elektronizovanej justičnej štatistiky a rezortného výkazníctva a vybudovanie Univerzálneho bezpečného úložiska súdnictva (archív).

Projekt doplní prebiehajúcu informatizáciu justície na Slovensku a nadviaže predovšetkým na projekt Rozvoj a technická inovácia súdnictva. Implementáciou projektu sa sprístupní, resp. zlepší elektronický prístup verejnosti a inštitúcií v oblasti pokrývajúcej desať agend verejnej správy, ktoré súvisia s najmenej šestnástimi životnými situáciami občanov a podnikateľov. Elektronické služby budú využívať základné registre štátnej správy ako aj registre v gescii rezortu a stanú sa integrálnou súčasťou elektronických služieb verejnej správy.

Prezentácia poskytne základný prehľad obsahu projektu MSSR Rozvoj elektronických služieb súdnictva na úrovni opisu jednotlivých modulov. Zároveň bude predvedená krátka ukážka niektorých funkcií určených pre občana.

Spíkri prednášky:
Mário Finka, IBM
Karol Janeček, Ministerstvo spravodlivosti SR
Gabriela Juráková, ANEXT



 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies