Staňte sa partnerom

Elektronické služby Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny SR

/ Prednáška
Prečo by vám prednáška nemala uniknúť? 
Prednáška ponúkne prehľad 39 nových elektronických služieb vytvorených Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré uľahčujú nielen kontakt občana s úradmi, ale najmä zjednodušujú spôsoby, ako žiadať o sociálne dávky, na ktoré má občan nárok a tiež spôsoby, ako sa k nim dostať. 



Prvé programové obdobie operačných programov informatizácie spoločnosti sa končí. Projekt Elektronické služby Ministerstva práce sociálnych vecí a rodiny, ktorý je zameraný na poskytovanie elektronických služieb v agende vyplácania dávok sociálnej pomoci a štátnej podpory je nasadený do produkcie.

Cieľom projektu bolo okrem iného aj vytvorenie elektronických formulárov a napojenie vybudovaného systému Riadenia sociálnych dávok na základné piliere eGovernmentu a to Ústredný portál verejnej správy a základné registre, ako je Register fyzických osôb.

Príspevok bude venovaný skúsenostiam z nasadzovania, integrácií a odozvám od klientov, ktorí služby už využili. Po prvý krát budú zverejnené štatistiky používateľov.
Prednáška prinesie komplexný prehľad služieb v oblasti sociálnych dávok v rámci Slovenskej republiky aj prehľad 39 nových elektornických služieb pre občanov, ktoré im uľahčia žiadať o sociálne dávky či zjednodušuje cesty, ktorými sa k nim dostať.



 

Jozef Snopko

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR
Od ukončenia štúdia medzinárodných vzťahov a diplomacie sa venuje riadeniu strategických a rozvojových projektov kofinancovaných z medzinárodných finančných mechanizmov na Slovensku, aj v zahraničí. Špecializuje sa na riadenie v zmysle metodík PRINCE2 a ITIL. Je autorom viacerých štúdií a business modelov v oblasti IT, ako aj spoluautorom publikácie pre implementáciu architektúry TOGAF vo verejnej správe. V súčasnosti pôsobí ako CIO na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Počas jeho pôsobenia získalo Ministerstvo niekoľko ocenení v oblasti IT.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies