Staňte sa partnerom

Jednotný digitálny trh, III. pilier: Maximalizácia rastového potenciálu Digitálnej ekonomiky

/ Prednáška
Prečo by vám nemala prednaška uniknúť?
Jednotný trh by mal priniesť lepší prístup spotrebiteľov a podnikov k digitálnym tovarom a službám v celej Európe, vytvoriť vhodné a rovnaké podmienky pre digitálne siete a rozvoj inovačných služieb a zabezpečiť maximalizáciu rastového potenciálu digitálneho hospodárstva. Splní Európska únia jednu zo svojich hlavných priorít a vybuduje silný jednotný trh? 


Anotácia:
Maximálne posilnenie rastu Digitálnej ekonomiky v EÚ a členských krajinách sa sústredí na 3 oblasti: 

- Budovanie „Dátovej ekonomiky“ na báze Big Data. Kľúčovou iniciatívou v rámci tejto priority je Voľný tok dát v rámci EÚ.

- Posilnenie konkurencieschopnosti cestou interoperability a štandardizácie s cieľom vytvoriť podmienky pre cezhraničnú interoperabilitu komerčných i verejných subjektov členských štátov EÚ.  V rámci tejto priority bude spracovaný integrovaný plán štandardizácie procesov a technológií Digitálnej ekonomiky a bude revidovaný Európsky rámec interoperability.

- Inkluzívna eSpoločnosť. V rámci tejto priority budú hlavnými témami: 
  • Rozvoj digitálneho vzdelania a zručností
  • Rozvoj eGovernmentu
  • Adopcia Cloudu
  • Uplatnenie princípu Once-only v hraniciach EÚ
  • Bezpečné on-line úložiská dokumentov dostupné cezhranične v celej EÚ
  • Single Digital Gateway
  • Európsky eProcurement
  • Prepojenie obchodných registrov s cieľom uľahčiť komerčným subjektom rýchlu on-line registráciu v rámci EU.
  • Všetky tieto zámery budú prezentované z pohľadu ich adopcie v SR.

     

Peter Weber

ITAS
Peter Weber pôsobil v období 1991 až 2009 ako generálny riaditeľ slovenskej pobočky nadnárodných IT korporácií Digital Equipment Corporation, Compaq Computer a Hewlett Packard.  Dlhodobo pôsobí v oblasti eGovernment a ako predstaviteľ ITAS v oblasti Vládneho cloudu. V rokoch 2013 až 2015 bol zástupcom ITAS v Cloud Council pri Digital Europe v Bruseli. V období 2014 až 2016 bol vedúcim Pracovnej skupiny Digitálneho lídra pre eGovernment. V r. 2016 bol vedúcim teamu ITAS, ktorý sa aktívne podielal na spracovaní strategickej priority Vládny cloud a je zástupcom ITAS v stálej pracovnej skupine ÚPPV II pre túto problematiku.  Od r. 2014 pôsobí ako konzultant MF SR v rámci projektu 7.Rámcového programu Cloud for Europe, ktorý sa zaoberá …
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies