Staňte sa partnerom

Bezák Marcel

Architektonická kancelaria VS, hlavný architekt
  • Otvorené architektonické rámce vo verejnej správe   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2014: Future is TODAY
    Verejná správa je vo všeobecnosti komplexným multi-enterprise-om, ktorý sa musí vysporiadať s veľkým množstvom a dynamikou zmien, či už v oblasti samotného pôsobenia verejnej správy, jej IT, legislatívy a ďalších. Schopnosť reagovať na tieto zmeny ovplyvňuje takmer všetky oblasti pôsobenia verejnej správy, schopnosť realizovať reformy a transformácie, dostupnosť, kvalitu a bezpečnosť poskytovaných služieb, rovnako ako aj nákladovosť a efektivitu jej prevádzky a mnohé ďalšie.
    Preto je nevyhnutné poznať jej štruktúru, nedostatky a mať jasnú predstavu o cieľovom stave a spôsobe ako ho dosiahnuť. Inými slovami, je nevyhnutné inštitucionalizovať Enterprise architektúru, ktorá umožňuje a podporuje pochopenie, údržbu, transformácie a ďalší rozvoj verejnej správy.
    Zavedenie a optimalizovanie Enterprise architektúry vo verejnej správe je dlhodobým a zložitým procesom, ktorý však môže byť významne podporený mnohými akcelerátormi. Jedným z nich je aj využitie otvorených architektonických rámcov, TOGAF® a ArchiMate®, ktoré sa úspešne a dlhodobo využívajú vo verejnom i komerčnom sektore po celom svete.       

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies