Staňte sa partnerom

Ctibor Košťál

Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť SGI, riaditeľ
Od roku 2008 pôsobí ako riaditeľ Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť SGI, kde má na starosť riadenie organizácie, strategický rozvoj a výskum. Venuje sa témam fungovania štátu a samosprávy, korupcie, sociálnej inklúzie a vzdelávania. V roku 2010 stál pri zrode projektu Odkazprestarostu.sk, ktorý do dnešného dňa riadi. Získal magisterský titul zo psychológie a politológie na UK v Bratislave. V roku 2012 ukončil na Hertie School of Governance v Berlíne dvojročný Executive Master program so zameraním na manažment v oblasti verejnej politiky.
  • Ako som sa porozprával so starostom   |   Kongres ITAPA 2013: Putting IT together
    Prečo by Vám prednáška nemala uniknúť?
    Pretože nám ukáže ako dá efektívne komunikovať s našimi volenými zástupcami. A nielen s nimi hovoriť, ale aj riešiť problémy, ktoré nás v dennodennom kolobehu trápia. Platforma za necelé štyri roky fungovania priniesla tisíce zlepšení v relánom živote. Zaujímavý príklad takejto komunikácie ukáže Peter Polák (Softec) v prostredí mobilnej aplikácie OdkazPreStarostu. Ctibor Košťál (SGI) nadviaže víziou blízkej budúcnosti.


    Anotácia:
    OdkazPreStarostu je na slovenské pomery pomerne unikátny projekt. Spája konkrétne útvary samosprávy s konkrétnymi občanmi a interaktívnym spôsobom umožňuje týmto dvom entitám komunikovať pri riešení problémov každodenného života. Komunikácia je pritom v tomto systéme kľúčová - OdkazPreStarostu nie je iba jednosmerná linka na nahlasovanie podnetov v okolí. Tok informácií je obojstranný a práve to je hlavným dôvodom úspechu tejto platformy, ktorá za necelé štyri roky svojho fungovania priniesla tisíce reálnych zlepšení života v desiatkach slovenských miest.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies