Staňte sa partnerom

Ekonomické systémy vo verejnej správe

/ Prednáška
Má verejná správa poriadok vo financiách?

Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
Všeobecne zastávame názor, že privátny sektor je v lepšom poriadku ako ten verejný. Ako je to naozaj? Ako fungujú či nefungujú ekonomické systémy vo verejnej správe? Prečo je to také zložité? Prednášajúci predstavia projekt implementácie ekonomického systému v kapitole samosprávneho kraja a zhodnotia s časovým odstupom efekty, ktoré prinieslo nasadenie centralizovaného ekonomického systému.


Anotácia:
Z hľadiska budovania a údržby predstavujú ekonomické veličiny nedeliteľný prvok, ktorý je súčasťou údajov interpretovaných v prezentačnej vrstve. Vypovedaciu hodnotu a následné prijímanie rozhodnutí do značnej miery ovplyvňuje aktuálnosť a kvalita údajov. Správne nastavený ekonomický systém musí zabezpečiť spracovanie údajov v reálnom čase, ľahkú dostupnosť údajov pre všetky subjekty v rámci kapitoly, jednoduchosť spracovania zdrojových dokladov. Zároveň musí byť vhodne zabezpečená centralizovaná správa systému a vytvorené možnosti na integráciu s inými systémami.

Veronika Bódiová

Úrad BSK
Vyštudovala Ekonomickú univerzitu v Bratislave, Fakultu hospodárskej informatiky v odbore Hospodárska informatika a účtovníctvo. V súčasnosti pracuje na pozícii vedúcej oddelenia rozpočtu v Úrade Bratislavského samosprávneho kraja.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Jana Šajtyová

Asseco Solutions
Vyštudovala Ekonomickú Univezitu, fakultu Podnikového manažmentu. Od svojho nástupu do Asseco Solutions (predtým Datalock) v roku 1995 pôsobila na pozícii projektového manažéra, metodika a analytika pre podnikateľský sektor, od roku 2002 je zodpovedná za projekty verejnej správy.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies