Staňte sa partnerom

Miroslav Novák

DATALAN, Senior Manager
Miroslav Novák je Senior Manager pre rozvojové projekty v spoločnosti DATALAN, kde je zodpovedný za rozvojové obchodné aktivity a kľúčové projekty v oblasti zdravotníctva.  Intenzívne sa zaujíma o inovatívne technológie v zdravotníctve, ktoré je možné zefektívniť a integrovať aj do mobilného sveta. Je fanúšikom golfu a hudby.
  • Mobilita pre záchranu malých pacientov   |   Kongres ITAPA 2013: Putting IT together
    Vidieť skôr pomáha zachrániť

    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
    K najväčšmi obávam na svete patrí strach o vlastné dieťa, keď nie je zdravé alebo utrpí úraz. V takýchto situáciách je čas najväčší nepriateľ. Dnes s ním už chvalabohu vieme “bojovať” aj vďaka vizualizácii nálezov na diaľku. Navyše spíker je vynikajúci prezentátor.


    Anotácia:
    Vizualizácia nálezov na diaľku v neonatológii. 

Meniace sa technológie umožňujú meniť spôsob komunikácie aj v kritických situáciách. Práce na implementácii projektu spracovávania a uchovávania dát v oblasti intenzívnej neonatológie v regióne košického kraja pokračujú doposiaľ na médiách bez pripojenia do komplexnej siete, ale v o to extrémnejších situáciách (v regionálnej nemocnici, v sanitke, v helikoptére)  Konkrétne situácie transportovaných novorodencov v mobilných ambulanciách, v helikoptére odhalili ďalšie možnosti zjednodušenia riešenia kritických situ ácií v klinickej praxi. Výsledkom je kvalitnejšia a rýchlejšia pomoc, ale ukazuje sa možnosť aj šetrenia obrovských nákladov a chýbajúceho ľudského potenciálu.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies