Staňte sa partnerom

Rastislav Senderák

EEA, IT architekt
Rastislav Senderák, narodený v roku 1969, vyštudoval na Univerzite Komenského v Bratislave odbor Informatika. Má dlhoročnú prax v implementácii IT projektov na Slovensku a v zahraničí.
Po ukončení štúdia pracoval na IT projektoch pre telekomunikačný sektor a v oblasti systémovej integrácie. Od roku 1995 pôsobí v EEA s.r.o. V súčasnosti sa ako IT architekt aktívne venuje problematike integrácie systémov, technológiám pre podporu sémantického webu, a systémom pre zber, správu, agregáciu a prezentáciu metadát a digitálnych dokumentov.

  • OpenData.sk   |   Kongres ITAPA 2011: Desať rokov inspirácií
    OpenData.sk ako iniciatíva na podporu zverejňovania dát vznikajúcich vo verejnom sektore a zvyšovania ich kvality a dostupnosti. Koncepčné, metodické a technologické výzvy technického riešenia. Rôzne prístupy a stratégie pri zbere a získavaní dát, snaha o udržateľnosť - agregácia verzus federatívny prístup. Spôsoby zvyšovania kvality a rozsahu verejných dát. Kontextualizácia, agregácia informácií a ich vzájomná previazanosť. Crowdsourcing a kolaboratívny prístup k službám nad verejnými dátami. Nástroje a možné aplikácie nad kvalitnými a aktuálnymi dátami.
  • Digitalizácia kultúrneho dedičstva z európskeho pohľadu - projekty Europeana, CASPAR, Custodea   |   Kongres ITAPA 2010: Tam, kde sa svety stretávajú
    Koncepty virtuálnych knižníc a ich integrácie v rámci projektu Europeana. Zraniteľnosť digitálnych dát ako výzva pre projekt CASPAR. Custodea ako open source iniciatíva pre výkonné riešenia v rámci kultúrneho sektora. Europeana, CASPAR a Custodea ako súvisiace a nadväzujúce komunitné projekty. V rámci prezentácie bude predstavený projekt Custodea - www.custodea.sk: Custodea ako logická a technologická podpora pre Europeana a Europeana Local v rámci princípov vytýčených projektom CASPAR. Riešenia Custodea pre "pamäťové" inštitúcie - galérie, múzeá, knižnice, atď. Riešenia Custodea pokrývajúce zber digitálnych dát a metadát, transformácie a konverzie, vyhľadávanie, ukladanie, sprístupňovanie, prezentácia a poskytovanie obsahu - napr. aj pre Europeana.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies