Staňte sa partnerom

Diskusia "Financovanie a udržateľnosť zdravotníctva"

/ Prednáška

Miriam Lapuníková

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta
Miriam Lapuníková je riaditeľka Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica. Vo Fakultnej nemocnici pracuje od roku 2005, kedy začínala ako referent oddelenia ekonomiky. Cez viaceré špecializované ekonomické posty sa vypracovala na pozíciu riaditeľky. Je absolventkou odboru Verejná ekonomika a správa so špecializáciou na Manažment zdravotníctva na Ekonomickej fakulte UMB. Titul MBA získala na Sales manager akadémii v Bratislave. Taktiež pôsobí ako členka predstavenstva Asociácie štátnych nemocníc.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Michal Štofko

Ministerstvo zdravotníctva SR
Pracoval vo viacerých zdravotníckych zariadeniach a spoločnostiach. Okrem toho bol predsedom Dozornej rady Fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch a podpredsedom Kategorizačnej komisie pre špeciálne zdravotnícke materiály MZ SR. Od októbra 2023 zastáva funkciu štátneho tajomníka Ministerstva zdravotníctva SR.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Henrieta Tulejová

Advance Healthcare Management Institute
Je spoluzakladateľkou a lektorkou v Advance Healthcare Management Institute, Praha, ktorý poskytuje exekutívne vzdelávanie v oblasti manažmentu zdravotných služieb vedúcim pracovníkom v zdravotníctve. Prednáša najmä v predmetoch Ekonómia zdravotníctva, Operačný manažment a Nové trendy v zdravotníctve a zdravotnom poistení. Dlhodobo sa venuje analýzam a poradenstvu v oblasti verejného zdravotného poistenia a nemocníc v SK a ČR. Zameriava sa na nastavenie udržateľného viaczdrojového financovania zdravotníctva, inovatívnych kontraktov v nemocničnej i ambulantnej starostlivosti, zlepšovaniu starostlivosti o chronicky chorých pacientov ako aj DRG a benchmarkingu spotreby zdrojov na hospitalizačné prípady. V minulosti pôsobila ako manažér odbo…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Adam Marek

Ministerstvo financií SR - Útvar hodnoty za peniaze
Adam Marek je riaditeľ odboru zdravotných a sociálnych výdavkov na Ministerstve financií SR, venuje sa najmä financovaniu zdravotníctva. Predtým pracoval v Union zdravotnej poisťovni, kde sa venoval stratégii. Pred prácou v zdravotníctve strávil 6 rokov v technologických firmách.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies