Staňte sa partnerom

Stratégia budovania Open Source v španielskom regióne Extremadura

/ Prednáška

Extremadura je najchudobnejší španielsky región, ktorý zaostáva za zvyškom krajiny ekonomicky aj technologicky. Napriek malým finančným prostriedkom si región vo svojej stratégii informatizácie spoločnosti stanovil vysoké ciele a výsledky boli natoľko uspokojivé, že sa stratégia regiónu
Extremadura stala celosvetovo uznávaná.

Extremadura je prvou samosprávou, ktorá svojim občanom predstavila Free/Libre a Open Source software a prvou, ktorá vytvorila a distribuovala Floss spolu s technickou podporou v systéme migrácií. Inovácia nespočíva v technológií ale v použitej metodológií, v stratégií s jasne definovanými cieľami a výsledkami.
- 1 PC na dvoch študentov, splnené v roku 2003 (v EU je priemer 11).
- výber zariadenia, ktoré je zamerané hlavne na potreby koncové užívateľa a s dizajnom, ktorý dovoľuje užívateľovi identifikovať sa keď používa GnuLinEx.
- vytvorenie systému podpory, ktorý zabezpečuje migráciu pomocou adaptácie existujúcich projektov.
- samospráva zabezpečuje aktualizáciu údajov a ďalšie vylepšenia systému. (http://www.linex.org, http://europa.eu.int/idabc/servlets/Doc?id=1641)

Manuel V. Mendigutía Arévalo

Vzdelanie:1997/02 University of Salamanca, Španielsko, diplom z ekonomiky.2002/03 Európske štúdie na Katholieke Universiteit Leuven, Belgicko.2003/04 MA z medzinárodnej obchodnej ekonomiky, na Katholieke Universiteit Leuven, Belgicko.Pracovné skúsenosti:2004/05 výskumný pracovník, oddelenie európskych záležitostí miestnej samosprávy Extremadura. Zodpovedný za IS a R&D&Innovation v Úrade Extremadura v Bruseli.2004/05 reprezentant FUNDECYT (Nadácia pre rozvoj vied a technológií v Extremadura). Táto nadácia je tvorcom projektu GNU/LinEx (FLOSS), ktorý v roku 2004 získal cenu Európskej komisie v kategórií Európske regionálne inovácie.2005 Referent pre európske záležitosti vo Federácií miest a provincií regiónu Extremadura..Prednáška: Postup …
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies