Staňte sa partnerom

DISKUSIA Kybernetická bezpečnosť od ambulancie po nemocnicu

/ Prednáška

Ivan Makatura

Kompetenčné a certifikačné centrum kybernetickej bezpečnosti
Generálny riaditeľ Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti, člen správnej rady Európskeho centra odvetvových, technologických a výskumných kompetencií, súdny znalec v odbore bezpečnosť a ochrana informačných systémov, certifikovaný audítor kybernetickej bezpečnosti, certifikovaný manažér kybernetickej bezpečnosti a lead audítor systémov riadenia informačnej bezpečnosti. Aktívne participuje na príprave legislatívy a technických noriem, okrem iného aj ako člen technickej komisie ISO/IEC. V IT odvetví pracuje viac ako 30 rokov. Vyštudoval odbory výpočtová technika a aplikovaná informatika na Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach. Neskôr absolvoval postgraduálne štúdium na Znalecko…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Roman Tuchyňa

technologický stratég
Roman Tuchyňa pracuje ako technologický stratég v spoločnosti Microsoft Slovakia, s.r.o., kde má na starosti návrh, nasadzovanie a adopciu moderných a transformačných riešení pre verejnú správu. Pred tým pracoval ako konzultant a architekt na návrh a optimalizáciu IT procesov a podporných nástrojov v spoločnostiach CA Technologies, HP, S&T Slovensko.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Matúš Šesták

Ministerstvo zdravotníctva SR
Matúš Šesták pôsobí ako generálny riaditeľ sekcie digitalizácie a informatiky na ministerstve zdravotníctva, kde sa primárne venuje nastaveniu zlepšenia procesov a príprave projektov na podporu digitalizácie zdravotníctva v rámci plánu obnovy. Počas pandémie Covid 19 sa spolupodieľal na krízovom riadení a príprave aplikácie e-lôžko. Pred nástupom na ministerstvo zdravotníctva pôsobil ako riaditeľ analytického útvaru Ministerstva vnútra SR, kde pracoval na reforme verejnej správy s osobitným zameraním na rozvoj a implementáciu pro klientsky orientovaných služieb. Na MVSR sa podieľal aj na príprave OP EVS (operačný program efektívna verejná správa), vybudovaniu najmodernejšieho KC na SR, príprave a realizácií viacerých národných projekt…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Peter Dufek

Penta Hospitals SK
Peter Dufek je absolventom inžinierskeho štúdia Strojníckej fakulty SVŠT a doktorandského štúdia v odbore Manažment podniku na Ekonomickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Odboru informačnej bezpečnosti a ochrane osobných údajov sa venuje od roku 2001. Má skúsenosti z riadenia informačnej a kybernetickej bezpečnosti ako aj GDPR v bankovom, telekomunikačnom a zdravotníckom sektore. Od apríla 2020 pôsobí ako Manažér kybernetickej bezpečnosti v spoločnosti Penta Hospitals SK (predtým pod obchodným názvom Svet zdravia a Procare), najväčšieho prevádzkovateľa súkromných zdravotníckych zariadení a poskytovateľa zdravotnej starostlivosti na Slovensku.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Pavol Vrabec

Univerzitná nemocnica Martin
Vo sfére informačných technológií pracuje od roku 2003. V Univerzitnej nemocnici Martin pôsobí od roku 2007, kde prešiel viacerými pozíciami na odbore informačných technológií. Kybernetickej bezpečnosti sa venuje od roku 2017 najprv ako IT špecialista a neskôr, od roku 2022 ako manažér kybernetickej bezpečnosti. Ako konzultant v oblasti kybernetickej bezpečnosti pôsobí taktiež vo Fakultnej nemocnici J. A. Reimana Prešov a ako manažér kybernetickej bezpečnosti pôsobil v Nemocnici s poliklinikou Myjava. V roku 2022 založil platformu na výmenu skúseností a spoluprácu nemocníc v oblasti kybernetickej bezpečnosti - Fórum kybernetickej bezpečnosti nemocníc Slovenska.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies