Staňte sa partnerom

Adrian Vyčítal

Slovak Global Network
Adrian Vyčítal je úspešný podnikateľ s viac ako 20-ročnými skúsenosťami v oblasti rozvoja a financovania projektov obnoviteľných zdrojov, energetiky a infraštruktúry. Je spoluzakladateľom a partnerom investičnej spoločnosti IPM Group. Adrian sa aktívne podieľa na tvorbe a podpore výskumného a inovatívneho ekosystému na Slovensku, ale aj v celom regióne strednej a východnej Európy. Je členom predstavenstva spoločnosti Tachyum. Podieľal sa na vzniku a rozvoji spoločností ako InoBat, InoCloud, IPM Chirana a ďalších technologických firiem. V minulosti spoluzakladal spoločnosť SynCo Group. Zároveň pôsobil v exekutíve poradenskej spoločnosti IMPAC so sídlom v USA. Okrem súkromného sektora sa Adrian aktívne angažuje v rámci viacerých neziskových projektov. Je spoluzakladateľom a predsedom správnej rady iniciatívy Slovak Global Network. Je taktiež v správnej rade neziskovej organizácie Bystriny. Adrian je členom slovenskej sekcie Young Presidents’ Organisation (YPO), v ktorej pôsobil aj ako predseda. Študoval na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave. Svoje štúdium si obohatil aj množstvom prestížnych manažérskych kurzov v Európe a USA, a to vrátane Harvard Business School, INSEAD či Singularity University.
 
  • Hostia ITAPA OPEN TALK   |   Jesenná ITAPA 2022
    Ivan Mikloš: "Ak nebudeme schopní prejsť k ekonomike ťahanej inováciami, tak na dlho uviazneme v pasci stredných príjmov. Zatiaľ to vôbec nevyzerá dobre."
     
    • Mali sme niekedy ako krajina cieľ? Dosiahli sme tento cieľ? Cítili sme niekedy, že naše moderné dejiny majú hlbší zmysel? 
    • Máme cieľ alebo víziu teraz? Bola naša posledná vízia vstup do EÚ a ekonomická reforma? Alebo predsa len niekam  postupujeme? 
    • Sú krajiny podobné Slovensku, ako napríklad Fínsko, či Estónsko, alebo aj Izrael. Kedysi malé a chudobné krajiny na periférii, ktoré sú dnes lídrami vo svete inovácií. Prečo sa im to podarilo? Čo spája podobné prípady? Čo delí tieto krajiny od tých čo zaostávajú? 
    • Čo Slovensko spomaľuje? Aké sú naopak naše komparatívne výhody? Aké sú hlavné prekážky a aké príležitosti v tom stať sa inovatívnym národom?
    Moderuje: Michal Havran 
    Keynote: Robert Bob Lesko, investor US 

    Diskutujú:
    Ingrid Brocková, štátna tajomníčka MZV SR
    Juraj Bárdy, futurista 
    Miroslav Gašpárek, Sensible Biotechnologies 
    Ivan Mikloš, MESA 10 
    Adrian Vyčítal, Slovak Global Network 

    VIDEOZÁZNAM
     
  • Diskusia   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2019
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies