Staňte sa partnerom

Rozvoj IKT zručností pracovníkov VS prostredníctvom ECDL

/ Prednáška

Program Európskych vodičských preukazov na počítače (ECDL) bol Slovenskou informatickou spoločnosťou zavedený v roku 2004 aj na Slovensku. Ako najrozšírenejší svetový certifikačný program znalostí a zručností pre prácu s osobnými počítačmi sa úspešne uplatňuje aj u nás. Získanie certifikátu ECDL sa stalo cieľom mnohých projektov, často spolufinancovaných z prostriedkov EU. Viaceré takéto projekty sú orientované aj na pracovníkov VS.

V referáte budú uvedené informácie o súčasnom stave rozvoja ECDL vo svete a na Slovensku a tiež o pripravovaných iniciatívach smerom k využitiu certifikácie ECDL pre rozvoj IKT zručností pracovníkov VS na Slovensku.

Anton Scheber

Člen výkonného výboru Slovenskej Informatickej Spoločnosti, koordinátor programu ECDL na Slovensku Rok narodenia: 1944 Vzdelanie: 1968 - Ing., Elektrotechnická fakulta SVŠT Bratislava; 1975 - CSc., Fakulta riadenia VŠE Bratislava. Zamestnanie: 1968 – 1991 VVS/OSN, neskôr VUSEI – AR, neskôr Infostat: výskumný pracovník, vedúci odboru, námestník riaditeľa 1991 - Softec, s.r.o., spoluzakladateľ, riaditeľ Odborné spoločnosti: Slovenská informatická spoločnosť, od roku 1998 člen výkonného výboru, od roku 2003 koordinátor programu ECDL na Slovensku Odborné publikácie: cca 80 odborných článkov domácej a zahraničnej odbornej tlače na tému programové a databázové systémy; 3 vysokoškolské učebnice na tému databázové sy…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies