Staňte sa partnerom

DISKUSIA: Reforma verejnej správy

/ Prednáška
DISKUSIA
Radomír Brtáň, ZMOS
Tomáš Černěnko, MV SR
Richard Rybníček, Únia miest a obcí
Dušan Velič, MIRRI
Jozef Viskupič, SK8

VIDEOZÁZNAM

Jozef Viskupič

Trnavský samosprávny kraj
Jozef Viskupič sa narodil v roku 1976 v Trnave, vyštudoval históriu a filozofiu na Univerzite Komenského v Bratislave a masmediálnu komunikáciu v Trnave. Žije spolu s rodinou v Trnave. Je spoluzakladateľom hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti. V minulosti pôsobil ako projektový manažér v mnohých oblastiach, organizoval mnohé koncerty a kultúrne podujatia, zakladal regionálne vydavateľstvo, je autorom projektu siete internetových kaviarní, spolupracoval tiež pri obnovení Trnavského amfiteátra. V období 2010-2017 pôsobil ako poslanec Národnej rady Slovenskej republiky vo funkcii predsedu Osobitného kontrolného výboru pre dozor činnosti Národného bezpečnostného úradu a Výboru národnej rady pre európske záležitosti a podpredsedu výbor…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Richard Rybníček

Únia miest Slovenska
Od decembra 2010 zastáva funkciu primátora krajského mesta Trenčín a od júna 2019 je zároveň aj prezidentom Únie miest Slovenska, ktorá v súčasnosti zastupuje 61 slovenských miest. Má dlhoročné skúseností s krízovým manažmentom. Predtým, ako ho Trenčania zvolili za štatutára krajského mesta na Považí, stál na čele dvoch celoslovenských televízií – JOJ a RTVS. V ostatných rokoch sa venuje, okrem riadenia mesta Trenčín, predovšetkým príprave zásadného dokumentu reformy verejnej správy, a to nielen v rámci komunálu, ale celého štátu.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Tomáš Černěnko

Ministerstvo vnútra SR
Tomáš Černěnko, PhD., Pracuje na ministerstve vnútra viac ako 2 roky (Analyticko -metodická jednotka, Ústav administratívnych a bezpečnostných analýz) a viac ako 15 rokov na Katedre verejnej správy a regionálneho rozvoja Národohospodárskej fakulty, Ekonomickej  univerzity v Bratislave. Vo svojom výskume sa zaoberá otázkou efektívnosti systému verejnej správy, inteligentného riadenia a financovania samospráv. Od roku 2018 je stálym členom skupiny nezávislých expertov Rady Európy pre Európsku chartu miestnej samosprávy.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Dušan Velič

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, štátny tajomník
Dušan Velič je štátnym tajomníkom Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. Do svojej práce prináša skúsenosti z pôsobenia v akadémii a zahraničných inštitúciách, či zo spolupráce s nositeľom Nobelovej ceny za fyzikálnu chémiu profesorom Gerhardom Ertlom. Stále aktívne pôsobí ako profesor na Univerzite Komenského v Bratislave a ako vedec v Medzinárodnom laserovom centre, ktoré zakladal. Celý svoj život sa venuje transferu inovácií. V súčasnosti je na MIRRI SR zodpovedný za riadenie investícií, vytváranie vhodného prostredia na vývoj inovácií v mnohých oblastiach a regionálny rozvoj.    
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Radomír Brtáň

ZMOS
Starosta obce Košeca od roku 2006. Prvý podpredseda Združenia miest a obcí Slovenska. Absolvent magisterského štúdia Vysokej školy manažmentu. Držiteľ ocenenia Starosta roka 2019 a víťaz v prestížnej európskej súťaži The Innovation in Politics Awards 2020 v kategórii Digitalizácia s projektom No Data Waste in Košeca.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies