Staňte sa partnerom

Efektívna nemocnica

/ Prednáška
Nemocnice na Slovensku v súčasnosti čelia ťažkým výzvam. Okrem pretrvávajúcej pandémie ochorenia COVID-19, potrebujú razantne prehodnotiť svoje doterajšie riadenie procesov. Ako im elektronizácia môže pomôcť dostať sa z „papierového veku“ do toho digitálneho? Riešením sú moderné IT technológie a systémy, ktoré im komplexne pomôžu stať sa efektívnou nemocnicou po všetkých stránkach. Využívaním týchto systémov sú lekári a zdravotnícky personál odbremení od zdĺhavej a náročnej administratívnej činnosti. Prínosom digitalizácii systémov v nemocniciach je zabezpečenie nielen kvalitnejšej diagnostiky a zdravotnej starostlivosti o pacientov, ale aj efektívnejšie hospodárenie s finančnými prostriedkami.   
 
Videozáznam

 

Rastislav Karbas

Prosoft Košice
Rastislav Karbas je generálnym riaditeľom spoločnosti Prosoft Košice. Počas svojej viacročnej praxe v IT odbore pôsobil na viacerých projektoch doma a v zahraničí  v oblasti návrhu a implementácie informačných systémov a dátových centier primárne v oblasti bezpečnosti. Od roku 2015 sa venuje digitalizácií služieb v zdravotníctve, kde spolu s tímom stoja za zavedením pilotných projektov eRecept, eLab a rozvoji ďalších služieb pre poistencov. Je členom viacerých medzinárodných pracovných skupín.  V roku 2019 sa pridal k spoločnosti Prosoft, kde sa ako generálny riaditeľ podieľa na projektoch digitalizácie poskytovateľov zdravotnej pomoci a vývoji nemocničného informačného systému novej generácie.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Tomáš Rohožka

Asseco Central Europe
Tomáš Rohožka je riaditeľom Business Unit Healthcare v spoločnosti Asseco Central Europe, kde pracuje už od roku 2016. Informačným technológiám sa začal venovať už počas svojho štúdia so špecializáciou na elektronické počítačové systémy. Na svojej predchádzajúcej pozícii sa zaoberal návrhom softvérovej architektúry riešení informačných technológií. Počas svojej kariéry zastával viaceré pozície v medzinárodných spoločnostiach ako Integration Specialist, Solution Architect a Senior Software Architect. V spoločnosti Asseco sa so svojím tímom sústredí na vývoj IS novej generácie pre nemocnice a rozvoju systémov pre efektívne fungovanie nemocníc na Slovensku a v zahraničí.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies