Staňte sa partnerom

Ignite session: Inteligentná hmla

/ Prednáška
Nastavenie správnej vlhkosti vzduchu je v mnohých priemyselných odvetviach kľúčové. V príliš suchom vzduchu sa kazia drahé elektronické aj polygrafické prístroje, narastá elektrostatický náboj a výrobky majú tendenciu skracovať svoju životnosť. Našťastie tu máme inteligentnú hmlu. Prístroj na rozprašovanie suchej hmly, ktorá zvlhčí len vzduch v kombinácii s inteligentným riadiacimi senzormi.

Špecifikom suchej hmly, ktorú vytvára priemyselná hlavica s tryskami AKIMist® je, že nezanecháva na povrchoch žiadne stopy. Suchá hmla sú miniatúrne kvapky vody menšie ako 10 μm. Vďaka tomu nie je priestor navlhčený, voda nesteká a nekondenzuje, zvýši sa len vlhkosť vzduchu. Systém AKIMist® je preto bezpečný (a odporúčaný) nielen pre výrobu v elektrotechnickom priemysel.

Ako to celé funguje? Bezdrôtové snímače zbierajú informácie o vlhkosti v priestore a posielajú údaje do riadiacej jednotky. Tá vyhodnocuje zmeny vlhkosti a v prípade potreby spína ventil pre rozprašovanie suchej hmly. Snímače však monitorujú tiež teplotu, spotrebu vody, spotrebu elektriny, počet servisných zásahov a dobu prevádzky.

Videozáznam


 

Michal Porubec

Realtime Technologies SK
Michal Porubec, absolvent fakulty manažmentu na UK, je riaditeľom spoločnosti Realtime Technologies SK, slovenskej pobočky írskej firmy. Má bohaté skúsenosti so strategickými prieskumami v oblasti elektrotechnického priemyslu, zahraničným obchodom a stál pri zrode viacerých úspešných projektoch na Slovensku, v Českej republike a Rumunsku. Realtime Technologies SK dnes ako jediná slovenská firma poskytuje komplexné portfólio IPC kurzov a ESD školení, zabezpečuje odborné analýzy ako aj širokú ponuku produktov predovšetkým pre elektrotechnický a automobilový priemysel. Firma je tiež distribútorom priemyselných zvlhčovačov a autorom riešenia mobilnej dezinfekčnej jednotky.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies