Staňte sa partnerom

Inteligentné mesto Kolín

/ Prednáška

Mesto Kolín v zavádzaní smart tehnológií preferuje účelné a funkčné riešenia, ktoré sú prínosné pre obyvateľov aj pre úradníkov – nebyť SMART preto, že je IN byť SMART, ale preto, že zavádzanie riešení má zjednodušovať  život občanom.

Kolín sa stal na poli využívania IT tehcnológií v riadení mesta a služieb občanom lídrom v rámci Českej republiky – mobilné aplikácie, intelignenté parkovanie, smart odpadové hospodárstvo a smart kľúčenky sú kľúčové smart projekty, ktoré majú vysokú pridanú hodnotu.

Kolínske smart kľúčenky sú unikátnym projektom v strednej Európe, primárne je určené pre žiakov základných škôl, ide o moderné multifunkčné nástroje v podobe karty, spájajúce v sebe množstvo čipov či peňaženiek.

Videozáznam

Michael Kašpar

Mesto Kolín
Mgr. Michael Kašpar, pôsobí jako 1. vicestarosta Kolína od roku 2014, predtým pôsobil na miestnom gymnáziu, kde dodnes vyučuje dve hodiny týždenne. V Kolíne je zodpovedný za  oblast školstva, kultúry a športu, životného prostredia, dotácií a verejných zákaziek, oblast financií, a má hlavnú zásluhu na rozvoji konceptu Smart City (prvé miesto v súťaži Inteligentná radnica). Je propagátorom otvorenej radnice a transparentnej verejnej správy.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Odporúčaní spíkri

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies