Staňte sa partnerom

Centrálna správa referenčných údajov (CSRÚ) - praktické uplatnenie princípu "Jeden krát a dosť"

/ Keynote
Neobiehajte úrady, netlačte zbytočne potvrdenia, šetrite si svoj vzácny čas...žiadajte, aby tieto úkony robili pracovníci verejnej správy a ich informačné systémy, ktoré majú k dispozícií  služby informačného systému na výmenu údajov – IS CSRÚ.
 
Doterajší rozvoj eGovermentu na Slovensku spočíval hlavne v realizácií elektronických služieb súvisiacich s riešením životných situácií občana alebo firmy. Jednou z hlavných prekážok uplatnenia princípu jeden krát a dosť a teda dosahovania vyššieho komfortu  pre občana a firmy na jednej strane a zvýšenia efektívnosti výkonu verejnej správy na druhej strane, je nedostatočné vzájomné prepojenie elektronických služieb na úrovni výmeny údajov.  Aj na Slovensku sa potvrdili skúsenosti zo zahraničia, ktoré hovoria, že výmena údajov, ktorá je pre verejnosť neviditeľná, no o to viac ju každý z nás cíti, ak nefunguje,  nie je iba IT problém. Ale ako ukázal  aj projekt Centrálnej správy referenčných údajov, je to do značnej miery problém legislatívny a organizačný.

Prezentácia  objasňuje základne princípy riadenia dát vo verejnej správe a ich zdieľanie v podmienkach platnej legislatívy s konkrétnymi príkladmi použitia IS CSRU, modulu úradnej komunikácie – dátová časť ostatných úsekov.  
 

Branislav Bayer

DXC Technology
V minulosti pracoval v Hewlett Packard Enterprise ako Senior Projektový manažér. Vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave odbor Informačné technológie. Od roku 2004 pracoval pre spoločnosť Hewlett-Packard Slovakia ako integračný špecialista pre medzinárodných zákazníkov vo finančnom sektore. Neskôr nadobudol ďalšie skúsenosti v oblasti bankovníctva a projektového manažmentu v Raiffeisen Group International. Má znalosti v oblasti celkového riadenia projektov, riadenia návrhu ponúk pre Svetovú banku a Európske fondy. Tiež skúsenosti s implementáciou aplikačných služieb a databázových systémov vo verejnom aj súkromnom sektore.   Podieľal sa na návrhu a implementácií projektov pre Raiffeisen Group International, Ministerstvo financií…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies