Staňte sa partnerom

Dávame veciam život: Budúcnosť internetu vecí

/
Čo to vlastne je internet vecí (IoT)? Ako a kde sa dá využiť?  Je naozaj až také sci-fi z domu alebo firmy doslova kontrolovať vaše parkovacie miesto, auto, stav objemu palivovej nádrže, či kontrolovať stádo dobytka?  Máte v rodine chronicky alebo ťažko chorého seniora, ktorého treba monitorovať? Medicínske senzory internetu vecí  sľubujú revolúciu aj v prístupe k pacientom. Zariadenia sledujúce zdravotný stav pacientov kontrolujú rozličné hodnoty a na základe nich sú schopné upozorniť zdravotnú službu pri neobvyklej situácii.

Od zakladateľa siete pre internet vecí Christophe Fourteta sa dozviete, ako francúzska sieť pre internet vecí Sigfox umožňuje miliardám zariadení komunikovať bezpečne a s nízkymi nákladmi. Christophe Fourtet predstaví  desiatky atraktívnych riešení aj pre mestá, priemysel, poľnohospodárstvo, odpadové hospodárstvo či oblasť odpočtov energií.

Videozáznam
 

Christophe Fourtet

Sigfox
Christophe Fourtet, spoluzakladateľ spoločnosti Sigfox a technologický vizionár stál pri zrode viacerých technológií, ktoré zmenili svet. Poslednou je spoločnosť Sigfox s cieľom vybudovať globálnu sieť pre internet vecí (IoT), ktorú je možné využívať s nízkymi nákladmi a s minimálnou spotrebou energie. Pred založením spoločnosti Sigfox sa jeho kariéra zameriavala na vývoj rádiových technológií vo vedúcich svetových spoločnostiach.    V rokoch 2003 až 2009 pracoval ako manažér pre bezdrôtové hardvérové platformy vo Freescale Semiconductor. Jeho predchádzajúcim pôsobiskom bola spoločnosť Motorola, kde pracoval ako senior hardvérový a systémový inžinier. Spolupodieľal sa na vývoji mobilných hardvérov, z ktorých sa neskôr vyvinuli mobilné …
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies