Staňte sa partnerom

Gustav Kalbe

DG Connect C „Digitálna excelentnosť a vedecká infraštruktúra“, zástupca riaditeľa
Dr. Gustav Kalbe študoval aplikovanú fyziku na Université Catholique de Louvain, Belgicko. V roku 1991 študoval aplikovanú optiku na Imperial College of Science v Londýne. V roku 1995 ukončil štúdium a získal doktorát z fyziky, molekulárnej spektroskopie, na Université Catholique de Louvain, Belgicko.

Profesionálnu kariéru začal ako projektový manažér vo fotonických sieťach u súčasného telekomunikačného operátora v Belgicku. Keď opustil spoločnosť, bol vedúcim výskumu a vývoja.

V roku 1998 nastúpil na Generálne riaditeľstvo pre informačnú spoločnosť a médiá Európskej komisie, kde začal pracovať ako projektový manažér riadiaci výskumné projekty európskych rámcových programov pre výskum. Počas tohto obdobia realizoval  niekoľko úloh v oblasti kvantových technológií, fotoniky a kybernetickej bezpečnosti.

V roku 2014 sa Gustav Kalbe stal riaditeľom pre administratívu a financie v Európskej komisii na Generálnom riaditeľstve pre komunikačné siete, obsah a technológie.

V roku 2016 bol vymenovaný za HoU novovytvorenej jednotky High Performance Computing and Quantum Technology v DG Communications Networks, Content and Technology.

V roku 2018 sa stal zodpovedným za zriadenie a prevádzkovanie Európskeho spoločného podniku pre vysokovýkonné počítače. Zastával funkciu dočasného výkonného riaditeľa spoločného podniku až do jeho autonómie do konca roku 2020.

Od 1. januára 2021 je aj zástupcom riaditeľa DG Connect C „Digitálna excelentnosť a vedecká infraštruktúra“.
 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies