Staňte sa partnerom

Prínos a hodnota enterprise architektúry pre verejnú správu

/ Keynote
Prečo by vám nemala prednáška uniknúť?
Marcel Bezák v rámci tejto prednášky poukáže na kľúčové prínosy a najdôležitejšie hodnoty enterprise architektúry pre verejnú správu SR. Dozviete sa viac o zaujímavom strategickom nástroji, ktorý pomáha lepšie pochopiť štruktúru verejnej správy a zároveň pomáha pri jej riadení. 


Anotácia:
Enterprise architektúra je konceptuálny nástroj, ktorý pomáha verejnej správe dôkladnejšie pochopiť vlastnú štruktúru, ako aj spôsob jej fungovania. Poskytuje mapu verejnej správy a zároveň nástroj na plánovanie organizačných, biznisových a technologických zmien. Je dôležitým nástrojom jej stratégie a riadenia. Inštitucionalizácia enterprise architektúry prináša množstvo benefitov, naopak, jej nezavedenie generuje závažné riziká, ktoré majú priamy dosah na úspešnosť a fungovanie verejnej správy. Riadenie a správa architektúry sa postupne stáva strategickým nástrojom riadenia verejnej správy SR. Už dnes je vytváranie a udržiavanie architektúry jej organizácií a ich riešení podmienkou financovania projektov a čoskoro bude zákonnou povinnosťou. 

 

Marcel Bezák

Bizzdesign
As an Enterprise Architect, Marcel is focused on building capabilities that enable business transformation and support continuous digitalization of enterprises. He promotes clear value of aligning ICT of the organization with its business through enabling the Enterprise Architecture methods, frameworks and tools. Marcel collected over 15+ years of IT and 10+ years of IT Strategy & Architecture experiences through more then 30 projects and in various industries, mainly public sector, banking, telco and automotive. Marcel graduated from the Slovak University of Technology with a master of science degree in software engineering. After the graduation, he started to work as a SW developer & designer and continued to develop himself through mu…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies