Staňte sa partnerom

Jeremy J.H. Shen

Ministry of the Interior, Taiwan, Director of Information Center
Hlavný informatik, Ministerstvo vnútra, Čínske Taipei
Viceprezident, Výbor pre spoločenské vplyvy, Asociácia GSDI

Čerstvo zvolený predseda Medzinárodnej geoinformatickej spoločnosti (2015 -2018)
 
Pracovné skúsenosti:

Jin-Hsiang Shen je riaditeľom Centra informatiky na Ministerstve vnútra. Zodpovedá za kontrolu projektov, koordináciu a odstraňovanie bariér pri využívaní IKT v aplikáciach PKI, GIS/SDI ako aj za plánovanie stratégie informatizácie, hodnotenie a implementáciu viacerých kritických aplikačných systémov e-governmentu, ako napríklad systém elektronickej certifikačnej služby pre občanov – MOICA, informačný systém registrácie domácností a národný geografický informačný systém. Ministerstvo tiež vyvíja informačný systém pre krajinu.
V rámci medzinárodnej spolupráce bol Shen ako predstaviteľ ministerstva účastníkom alebo spíkrom na viacerých medzinárodných konferenciach, ako napr. 2004 sympózium APEC o e-governmente, 2005UN Svetový summit o informačnej spoločnosti, 2006-2014 medzinárodná konferencia pre infraštruktúry geoinformatiky (GSDI), 2007 IAS – bezpečnosť a poistenie informácii a 2008 IEEE medzinárodná konferencia venovaná spravodajským službám a bezpečnosti informatiky.

Pred svojou súčasnou pozíciou pôsobil ako zastupujúci riaditeľ oddelenia štatistiky na Ministerstve vnútra. Predtým bol zastupujúcim riaditeľom oddelenia štatistiky a riaditeľ odboru Centra správy informácií na Ministerstve dopravy a komunikácií.

Vzdelanie:

Shen získal titul Master of Commerce na Graduate School of Statistics, Národná Chengchi univerzita na Taiwane.Absolvoval tiež viacero vzdelávacích kurzov, vrátane:
Management Dynamic Program, Syracuse University, U.S.A.
Port Management, MIT, U.S.A.
Program správy vzťahov s verejnosťou, USC, U.S.A.
Program hodnotenia dopadov na životné prostredie, Aberdeen University, Škótsko.
  • Ako aplikácie s aktivovanou PKI menia služby štátu - príklad z MOICA   |   Medzinárodný kongres ITAPA 2014: Future is TODAY
    Na Taiwane existuje 6 PKI certifikačných orgánov spadajúcich pod právomoc vlády. Tieto orgány zodpovedajú za vydávanie certifikátov pre aplikácie vo vládnej správe, komerčnej sfére, pre občanov, zdravotníctvo a mimovládny sektor.

    MOICA je PKI digitálny certifikát pre občanov, ktorý vydáva Ministerstvo vnútra pre G2C služby s digitálnym podpisom a funkciou enkrypcie-dekrypcie. Bolo vydaných cca 4.4 miliónov kusov certifikátu. Existuje 566 aplikačných systémov MOICA s viac ako 6000 funkciami pre štátnu správu ako aj občanov. Objem transakcií uskutočnených s využitím MOICA je 320 miliónov. Najobľúbenejšími aplikáciami sú správa pozemkov, zdravotné poistenie, správa nemocníc, šetrenie vstupných a výstupných dát a online daňové formuláre. MOICA tiež umožňuje poskytovať občanom non-stop služby štátu, ktoré im zlepšujú život.

    V súlade s pokračujúcim vývojom IKT, MOICA obsahuje iné elektronické karty a bude vyvíjať nové aplikácie pre KIOSK a mobilné zariadenia. Cieľom je v budúcnosti poskytnúť bezpečné mobilné PKI prostredie pre G2B2C skužby.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies