Staňte sa partnerom

Realita verejných dát na Slovensku

/ Prednáška
Pravda o prístupnosti dát

Prečo by vám prednáška nemala uniknúť
Pretože Ján Suchal preferuje jednoduchosť aj v tak zdanlivo zložitom svete ako je IKT. Zameria sa na reálny stav prístupnosti verejných dát na Slovensku. Vie, čo nás o pár rokov čaká a neminie…


Anotácia:
Realita verejných dát na Slovensku. Pravdivé príbehy o tom, ako sa dostať k verejným dátam na Slovensku. Aké sú prekážky, možnosti a reálne skúsenosti so získavaním dát z pohľadu občana-programátora. Úspechy, neúspechy a čo nás o pár rokov aj tak neminie a prečo je to dobre.
 
Bio:
Ján Suchal je absolventom Fakulty informatiky a informačných technológií STU. Stojí za projektami ako foaf.sk, otvorenezmluvy.sk a govdata.sk. Známy je  ako programátor so záľubou pre použiteľnosť, optimalizáciu databáz, strojové učenie, otvorené dáta a čistý kód. Učí kurz tvorby webových aplikácií na Fakulte informatiky a informačných technológií v Bratislave.


Ján Suchal

Slovensko.Digital
Je programátor a jedným zo spoluzakladateľov občianskeho združenia Slovensko.Digital, kde sa venuje najmä otvoreným dátam, API a použiteľnosti aplikácií. Vyštudoval softvérové inžiniestvo na Fakulte informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. Má tri deti. 
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies