Staňte sa partnerom

ITAPA: Svet revolučných technológii a unikátnych nápadov

Bratislava, 11.11.2013 - Vedeli ste, že krvné riečisko ruky obsahuje podobné údaje o človeku ako zosnímaná šošovka či hlas? V blízkej budúcnosti sa na overovanie osôb bude používať scaner rúk. Predstaví sa už na budúci týždeň na medzinárodnom kongrese ITAPA 2013, ktorý bude v Bratislave 12. a 13. novembra.

Testovať sa budú aj inteligentné policajné autá a šéf rezortu Robert Kaliňák by mal oznámiť aj prvé výsledky od ich uvedenia na cesty. Koľko vypátrali kradnutých áut, akých ďalších priestupkov sa dopustili vodiči?
Cyber útoky či zanechávanie elektronických stôp – to sú len dve z takmer desiatky bezpečnostných tém, o ktorých sa na kongrese bude diskutovať aj s hviezdnymi zahraničnými hosťami.

Kľúčovou témou kongresu ITAPA je aj schopnosť Slovenska informatizovať krajinu. Ako bude Slovensko vyzerať už onedlho? Dá sa očakávať, že predstavitelia Ministerstva financií predstavia priority eGovernmentu pre roky 2014 až 2020. IT projekty vo verejnej správe sú väčším či menším problémom v celej únii. Zakladateľka spoločnosti xVoto Annete Vendelbo prezradí, prečo dochádza k zlyhaniam.

Na ITAPA by sme sa mali od ministra školstva dozvedieť, ako pokročila digitalizácia na školách. Lekári zase na kongrese vyhodnotia fungovanie diagnostiky detských urgentných pacientov na diaľku pomocou informačno-komunikačných technológií.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies