Staňte sa partnerom

Mobilná lustrácia a overovanie dokladov

/ Prednáška
Môže byť elektronická služba rýchla, funkčná, bezpečná a pri tom aj pekná?

Prečo by Vám prednáška nemala uniknúť?  
Prvá cezhraničná elektronická služba financovaná z prostriedkov OPIS-u. O ničom menšom nebude prednáška týkajúca sa mobilného overovania dokladov. Prednáška vyvracia klišé, že projekty OPIS-u nutne musí byť pomalé a problematické. Práve naopak. Dá sa to aj rýchlo a úspešne. Prednáška je určená pre každého kto sa zajíma ako úspešne spustiť technicky a legislatívne náročnú funkčnú mobilnú službu.  


Anotácia:
Používanie mobilných aplikácií je súčasťou každodenného života. Nejde už len o čítanie mailov na mobile, ale aj o komplexné enterprise aplikácie. Je preto prirodzené, že mobilné aplikácie prenikajú aj do štátnej správy. Vďaka mobilite sa dôležité informácie dostávajú do prvej línie, priamo k policajtom vo výkone. To čo by sa pred pár rokmi považovalo za sci-fi, a možno aj plytvanie peniazmi na drahé technológie, je dnes prirodzeným krokom. Verejnosť očakáva, že bude pri cestnej kontrole vybavená rýchlo a efektívne s využitím moderných mobilných technológií.
Aplikácie navrhované pre MV SR musia spĺňať špecifické požiadavky – často ide o mimoriadne citlivé údaje od partnerov zo zahraničia a preto treba dbať na ich bezpečnosť. Okrem toho rýchlosť odoziev a používateľský komfort aplikácie predstavujú nie len zvyšovanie pohodlia používateľa, ale sú priamo rozhodujúcim faktorom pre úspech riešenia v každodennej praxi.

Aké technológie a postupy boli použité pri návrhu a implementácie aplikácie pre overovanie dokladov a lustráciu v projekte NEV? Môže byť aplikácia rýchla, funkčná a pri tom aj pekná? Vedia informatici vyhovieť bežnému používateľovi? V tejto prezentácie aspoň čiastočne zodpovieme tieto otázky a ponúkneme pohľad do kuchyne v ktorej moderné mobilné aplikácie vznikajú.


Vojtech Bálint

DXC Technology
Pracuje pre spoločnosť DXC Technology na pozícii solution architect, má za sebou prax aj ako vývojár či analytik. Chce prepájať biznis, aplikačný a technologický pohľad s dôrazom na hodnotu, ktorú to prináša zákazníkovi. Už viac ako desať rokov sa venuje agilným metódam vývoja, aj v prostredí eGovernmentu. Rád prijíma nové výzvy a spolu so svojím tímom sa snaží motivovať okolie, aby sme spoločne vytvorili dobré riešenie.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies