Staňte sa partnerom

Julia Glidden

21c consultancy, Strategická poradkyňa
Dr Julia Glidden má titul PhD z medzinárodných vzťahov na Oxfordskej univerzite a má rozsiahle skúsenosti v oblasti návrhov a implementovania projektov v oblasti eDemokracie.
Je autorkou mnohých článkov o posilnenií občianskej angažovanosti v demokratickom procese. Spolueditovala publikáciu o eDemokracii pre Radu Európy a britskú vládu, napísala štúdiu o vývoji britskej politiky v oblasti eDemokracie, a spolupracovala aj na prípadovej štúdii Stratégie znalostnej ekonomiky vo Veľkej Británii.
Dr Glidden nedávno riadila ocenený projekt premeny hlavného regiónu vo Veľkej Británii na IT zónu pre podniky a občanov. Pre členské štáty EÚ koordinovala niekoľko študijných ciest do Spojeného kráľovstva, ktoré boli zamerané na eDemokraciu. Julia bola tiež výkonnou riaditeľkou pre služby eDemokracie v spoločnosti Accenture, kde dohliadala na hlavné projekty pre krajiny od Spojeného kráľovstva až po Filipíny. V súčasnej dobe je strategickou poradkyňou pre Medzinárodné centrum pre zdokonaľovanie lokálnej eDemokracie.
  • Globálne trendy v inteligentnej doprave   |   Kongres ITAPA 2013: Putting IT together
    Zbohom nezmyselnému jazdeniu

    Prečo by vám prednáška nemala uniknúť?
    Poznáte to z vlastných skúseností – služobným autom sa vyberiete na pracovnú cestu do menej známeho mesta. Prvé čo po príchode začnete riešiť je, kde zaparkovať, aby ste to mali na dohodnutú schôdzku čo najbližšie. Britka Julia Glidden tvrdí, že tomuto nezmyselnému presúvaniu je koniec…


    Anotácia:
    Zbohom autá, mapy a parkovacie automaty, Vitaj software! Prednášajúca vám predstaví aplikácie, ktoré vám cesty nielen naplánaujú, ale aj nájdu parkovanie, prípadne navrhnú presun iným dopravným prostriedkom. Prednáška vám otvorí dvere do nového sveta inteligentnej dopravy.

  • Internet vecí a Open Data: brána k inteligentným mestám   |   Kongres ITAPA 2012: Zaostrené na výsledky
    Dr. Glidden bude diskutovať o spôsobe, akým nové trendy ako všadeprítomná práca s počítačom a údaje pre otvorené vládnutie uľahčujú európskym mestám vstup do potenciálu kreativity občanov viac než kedykoľvek predtým. Bude diskutovať najmä o spôsobe, akým sa tieto trendy spájajú, aby poháňali, smerom zdola nahor, spoluvytváranie lepších a efektívnejších verejných služieb.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies