Staňte sa partnerom

Bezpečnostný audit na Daňovom riaditeľstve

/ Prednáška
V prezentácii bude predstavená prípadová štúdia vykonania bezpečnostného auditu na daňových orgánoch podľa požiadaviek Daňového riaditeľstva SR voči: • Legislatívnym požiadavkám zákona 275/2006 o ISVS a najmä požiadavkám výnosu Ministerstva financií SR č. 312/2010 • Legislatívnym požiadavkám zákona č. 428/2002 o ochrane osobných údajov • Požiadavkám normy ISO/IEC 27002 (dobrej praxi riadenia informačnej bezpečnosti) • Interným smerniciam Daňového riaditeľstva SR pre oblasť bezpečnosti Prezentované budú ciele a motivácie pre vykonanie auditu, priebeh auditu a štruktúra výstupov ako aj celkové zhodnotenie auditu.

Pavel Mozoľa

Daňové riaditeľstvo SR Banská Bystrica
Po absolvovaní štúdia na Fakulte ekonomiky a manažmentu na Slovenskej poľnohospodárskej univerzite v Nitre (2004) začal pracovať na Daňovom úrade vo Fiľakove na pozícii registrátora a administrátora informačných systémov a technológií. Od roku 2005 pracuje na Daňovom riaditeľstve SR Banská Bystrica na pozícii referenta bezpečnosti.  Úlohou na tejto pozícii je zabezpečenie metodických a kontrolných ako aj koncepčných a koordinačných činností v oblasti informačnej bezpečnosti s cieľom plnenia legislatívnych požiadaviek a úloh Daňového riaditeľstva SR v oblasti informačnej bezpečnosti. V roku 2009 skončil tiež bakalárske štúdium na Fakulte prírodných vied v Banskej Bystrici v odbore Aplikovaná informatika.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Slavomír Vričan

ESET spol. s r.o.
Absolvoval Matematicko-fyzikálnu fakultu Univerzity Komenského v Bratislave. V rokoch 1993 – 2002 pôsobil v bankovom sektore v rôznych pozíciách ako vnútorný audítor IT, špecialista IT a manažér informačnej bezpečnosti. Podieľal na auditoch počítačových sietí,  na bezpečnostných auditoch aplikačných serverov, pracovných staníc a špecifických bankových systémov. Zodpovedal za prevádzku IT systémov banky v oblasti elektronického bankovníctva, internetbankingu a domáceho a zahraničného platobného styku. Navrhoval a spravoval bankové systémy zamerané na informačnú bezpečnosť. V rokoch 2002 - 2010 pracoval vo funkcii vedúceho oddelenia interného auditu informačných systémov VÚB banky. Bol zodpovedný za plánovanie a riadenie činností oddelen…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies