Staňte sa partnerom

Volker Reible

STORK, riaditeľom pilotného projektu 1
Volker Reible študoval informatiku a ekonomiku na Technickej univerzite v Berlíne. Svoju profesionálnu kariéru začal v spoločnosti Telematik Services GmbH, neskôr pôsobil ako vedecký pracovník na Technickej univerzite v Berlíne a v spoločnosti Nixdorf Computer AG v Berlíne a Mníchove.
V spoločnosti Deutsche Telekom Group pracuje od roku 1989 ako Senior Project Manager pre národné a európske projekty v R&D pobočke Berkom. V spoločnosti neskôr zastával pozíciu riaditeľa medzinárodných projektov a bol členom výkonnej rady. Od augusta 2000 do januára 2003 bol hlavným manažérom Berkom. Neskôr zodpovedal za inovačné activity T-Systems. V súčasnosti pracuje ako viceprezident veľkoprojektov v oblasti telekomunikácií, verejnej správy, eGovernmentu a zdravotníctva so zameraním na bezpečnostné projekty a riešenia.
Od roku 1990 Volker Reible pravidelne pracoval pre Európsku komisiu ako expert, hodnotiteľ a spravodaj. V G7 iniciatíve “informačná spoločnosť” zastupoval Nemecko. Ako projektový manažér vybudoval európsku ATM sieť ako aj spojenie so Spojenými štátmi a Kanadou. Aktívne pôsobil vo Výbore pre programové poradenstvo (Programme Advisory Committee, PAC) CANARIE a založil spoluprácu medzi Berkom a CRC Laboratóriami v Ottawe. Bol členom rady riaditeľom HEXAGO, Kanada.
V projekte STORK je Volker Reible riaditeľom pilotného projektu 1 a nemeckým projektovým manažérom koordinujúcim nemeckých partnerov a dodávateľov.

  • Cezhraničná verifikácia pre elektronické služby   |   Kongres ITAPA 2011: Desať rokov inspirácií
    Hlavným cieľom STORK je identifikovať existujúce eID infraštruktúry v Európe, špecifikovať a implementovať spoločnú architektúru umožňujúcu bezpečné a jednoduché použitie eID riešení v Európe ako aj demonštrovať európsku interoperabilitu. Pilotný projekt 1 “Cezhraničná verifikácia pre elektronické služby” sa zameriava predovšetkým na existujúce online služby v členských štátoch a zisťovanie ich interoperability s eID certifikátmi iných členských štátov. Hlavnými prvkami sú registrácia a verifikácia. Pilotný projekt demonštruje cezhraničné používanie eSlužbami ako je napr. predvypĺňanie formulárov. Projekt technicky spočíva na vytvorenej interoperabilite dvoch odlišných architektúr implementovaných v STORK. Súčasťou projektu sú podporné funkcie, spoločné odsúhlasené distribučné cykly a viacjazyčné verzie portálov zapojených do projektu.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies