Staňte sa partnerom

Valent Gura

Ministerstvo financií SR, Odborný garant pre IS Centrálna Správa Referenčných Údajov
Valent Gura je IT veterán, ktorý počas doterajšej profesionálnej kariery pracoval ako individuálny kontribútor ale aj ako riaditeľ v nadnárodných IT firmách, v jeho referenciach sú projekty z verejného aj komerčného sektura. Vyštudoval odbor Zabezpečovacia a Oznamovacia technika na Vysokej škole dopravnej.

Profesionálnu kariéru začal vo Výskumnom ústave výpočtovej techniky, kde v rokoch 1976 - 1990 pracoval na významných projektoch SM4-20 a SM52/12.

Počas svojho pôsobenia v Digital Equipment Slovakia v rokoch 1992 - 1994 pracoval v rôznych funkciách na kľúčových projektoch v Stredoslovenských Energetických Závodoch, Transpetrole, VÚB, ŽSR a ďalších. V rokoch 1996 - 1999 organizoval vytvorenie a následne viedol divíziu Podnikového poradenstva v slovenskej pobočke Arthur Andersen.

V spoločnosti Compaq, kde pracoval od roku 1999, prešiel viacerými riadiacimi pozíciami. Od roku 2001 viedol divíziu Compaq Global Services. Po spojení Hewlett-Packard (HP) a Compaq, v roku 2002, bol šesť rokov členom vedenia slovenskej pobočky HP a riaditeľom divízie HP Services a následne od mája 2008 zastával pozíciu regionálneho manažéra divízie HP Consulting&Integration, kde zodpovedal za horizontálne IT riešenia. Od Novembra 2008 dva roky riadil v HP Slovensko divíziu HP Enterprise Services, ktorá vznikla spojením EDS a časti HP Services. Svoje 20-ročné pôsobenie  v nadnárodných korporáciách ukončil v roku 2012  na pozícií riaditeľa HP Enterprise services pre region SEE (South East Europe).

Od októbra 2012 pracuje v slovenskej poradenskej firme WALLENBER ako partner zodpovedný za služby súvisiace s nasadzovaním a efektívnym využívaním IKT. Medzi najvýznamnejších zákazníkov pre ktorých od nástupu do Wallenbergu pracoval patria Elektro Privreda Serbia (EPS), Slovenská pošta, Sociálna poisťovňa a Ministerstvo Financií.

Valent Gura bol členom prezídiu IT Asociácie Slovenska od jej vzniku až do roku 2012.

 
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies