Staňte sa partnerom

Artashes Darbinyan

UNDP Arménsko , koordinátor pre ICT rozvojový program
Vzdelanie:

Ph.D v  lingvistike, Master pre verejnú správu (Ecole Nationale d'Administration, Paris/Strasbourg)

Profesionálne skúsenosti:

Ministesrtvo zahraničných vecí Arménska,

Francúzske veľvyslanectvo v Arménsku,

UNDP kancelária pre Arménsko (od r.1997)

Ako konzultant pre UNDP Arménsko, pripravoval Development Cooperation Reports (1997-99), Spoločnú správu OSN o Arménsku (2000), Druhý kooperačný rámec UNDP (2000-2004), a spoluopracoval aj na iných rozvojových dokumentov programov UNDP (UN Development Assistance Framework, Country Programme Document) a sektorových politík (najmä v oblasti Democratic Governance). V rokoch 1998-1999 koordinoval projekty UNDP "Modernizácia štátu pre dobré spravovanie" and "Technická podpora pre voľby". Od polovice 2000 je koordinátorom ICTD rozvojového programu. Akktivity uvedených projektov mali za cieľ podporiť rozvoj informačnej spoločnosti v Arménsku ako aj prípravu a realizáciu viacerých systémov eGovernance (ako napr. e-Visa, e-Payments, e-Governance systém pre regionálnu administratívu apod.).
  • Zabezpečenie prístupu k verejným informáciám a verejným službám cez eGovernment systém pre úrady v regiónoch   |   Kongres ITAPA 2004
    Systém eGovernance pre regionálnu administratívu" ktorý spoločne navrhli a implementovali UNDP, švajčiarska Agentúra pre rozvoj a spoluprácu a arménska vláda, vytvára sieť interaktívnych portálov eGovernmentu, prepojených s centrálnou ale aj regionálnymi štátnymi inštitúciami a dostupnú cez Internet. Systém slúži: (i) na poskytovanie verejných informácií bez obmedzení pre regionálne štátne inštitúcie, (ii) na zabezpečenie opatrení pre verejné služby na regionálnej úrovni a (iii) ako podporný rámec pre zvýšenie efektívnosti a transparentnosti regionálnych štátnych inštitúcií. Prístup do systému je zabezpečený cez verejné prístupové miesta vytvorené v jednotlivých regiónoch tak, aby sa šírenie cielenej kampane zvyšovania povedomia verejnosti o eGovernmente a informačnej spoločnosti dostalo aj k ľuďom žijúcich v regiónoch.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies