Staňte sa partnerom

Herbert Rastbichler

Technology and Solutions Group, International Sales Europe, HP, Viceprezident a generálny manažér
Je vice-prezidentom a generálnym manažérom pre skupinu HP Technology and Solutions (TSG), ktorá sa orientuje na kompletný rozsah serverov, úložných dátových komponentov, softvéru, poradenstva a integrácie, outsourcingu a podporných služieb pre zákazníkov.

Vo svojej funkcii zodpovedá za ISE región (medzinárodný predaj v Európe), tvoriaci strednú a východnú Európu, Rusko a štáty SNŠ, Afriku a Stredný východ – celkom viac než 100 krajín. Zameriava sa na posilnenie pozície HP ako globálneho lídra v oblasti IT ponukou pridanej hodnoty zákazníkom prostredníctvom konkurencieschopných a viazaných pracovných výkonov, inovatívnych produktov a služieb a skúseností s poskytovaním prvotriednych kompletných zákazníckych služieb.

Svoju činnosť v HP odštartoval v r.1982 ako zákaznícky inžinier. Potom sa presunul do funkcie produktového špecialistu a bol tiež zakladajúcim členom Response Center Organization v Rakúsku. Od r.1988 dostáva manažérsku zopovednosť, najskôr iba v Rakúsku, od 1990 rozširujúcu sa aj pre strednú a východnú Európu, kde pomohol pri vytváraní infraštruktúry spoločnosti Hewlett-Packard novými pobočkami. Nadväzne bol poverený funkciou Customer Support Manager pre Rakúsko (1993). Odvtedy prešiel viacerými manažérskymi pozíciami v rámci tohto regiónu až po menovanie za vedúceho ISE regiónu pre HP služby, pričom nedávno sa jeho zodpovednosť rozšírila aj na vedenie TSG (Technology and Solutions Group).

Vyštudoval Technickú univerzitu vo Viedni so špecializáciou na telekomunikácie.
  • eGovernment framework   |   Kongres ITAPA 2004
    Informatizácia štátnej a verejnej správy, zdravotníctva a školstva patrí medzi priority Európskej únie aj jej členov. eGovernment framework ako súčasť vízie Adaptive Enterprise umožňuje dynamicky adresovať výzvy, ktoré sú na inštitúcie a ich IT kladené v súčasnom dynamickom svete.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies