Staňte sa partnerom

Oto Malý

Slovak Telekom, a.s., Senior Manager
Doc. Oto Malý je Senior Manažérom IT Prevádzky v integrovanom telekomunikačnom operátorovi Slovak Telekom, a.s.. Predtým pôsobil v tejto spoločnosti 7 rokov, najskôr ako riaditeľ pre systémovú integráciu, neskôr pre IT prevádzku a nakoniec  ako vrchný riaditeľ IT. Má bohaté skúsenosti s riadením IT vo veľkých inštitúciách a výrazné technologické zázemie.
Jeho predchádzajúcimi pôsobiskami boli Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s. a Slovenská sporiteľňa, a.s. V oboch finančných inštitúciách bol zodpovedný za IT inovácie a realizáciu rozvojových programov, za implementáciu IT riešení HW, sietí, aplikácií a procesov s hlavným dôrazom na nové IT riešenia pre podporu biznisu.
Kľúčovou úlohou v ST bolo manažovanie implementácie rozsiahlych IT riešení a budovanie S&M, procesná a systémová integrácia postavená na moderných technologických riešeniach, ktorá nadobúda na význame aj v IT ST, a.s. práve v súvislosti s dosiahnutým pokrokom v implementácii štandardných SW balíkov v biznis kritických oblastiach ako CRM, BSS, OSS, BI, a bude v IT telekomunikačného operátora dlhodobá.
Novou výzvou je reštrukturalizácia a optimalizácia dátových centier a infraštrukturálnej bázy IT na báze konsolidácie a virtualizácie. V aplikačnej oblasti je súčasnou výzvou podpora sieťovej transformácie a konvergencia sietí a IT do podoby prevádzky OSS/BSS IT pre ST ako telekomunikačného operátora novej generácie s dôrazom na NG technológie a produktové portfólio postavené na IP. 
Počas 15-ročného pôsobenia na Katedre telekomunikácií FEI STU získal Oto Malý vedeckú hodnosť PhD  a hodnosť Docent v odbore aplikovaná informatika. 
  • ST Cloud - vhodnosť a špecifiká   |   Kongres ITAPA 2010: Tam, kde sa svety stretávajú
    Cloud computing je výrazný fenomén súčasného IT. Nie je to nová technológia, je to nový spôsob používania moderných technológií na budovanie IT pre všetkých. Príspevok sa zaoberá vhodnosťou cloud-enabled technológií pre riešenia styku štátnej správy s občanom ako aj dôvodmi vhodnosti cloud-enabled technológie pre slovenský ICT trh. V príspevku diskutujeme výhody cloud-enabled technológií počnúc HW, cez zdieľanie výpočtového výkonu, elasticitu a flexibilitu až po výhody v administrácii a špecifiká cloud-enabled aplikačného portfólia. Diskutujeme tiež bezpečnosť ako tému, ktorá má špecifické riziká, obmedzenia ale aj úspešné riešenia. Predstavujeme ST cloud - víziu Slovak Telekomu postavenú na vysoko kvalitných službách dátových centier, na vysokej technologickej zrelosti a robustnosti IT ako aj na vysokých štandardoch prevádzkovej excelencie
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies