Staňte sa partnerom

Juraj Polák

SCDI
V roku 1989 ukončil štúdium na Strojníckej fakulte STU s interdisciplinárnym zameraním na aplikovanú elektroniku a robotiku. Jeden rok postgraduálneho štúdia sa venoval štúdiu expertného systému s cieľom merania technologických aspektov konštrukcie. Aplikoval energiu ako univerzálne meranie vzhľadom na technologickú hodnotu konštrukcie. Je tiež spolumajiteľom (so svojim otcom a bratom) patentu na výbušné tvarovanie kovov. Patent bol použitý pri stavbe fontány na Námestí slobody v Bratislave. Potom sa pustil do budovania malých a stredných obchodných spoločností. 

Začínal v firme Tecton ako programátor - pre nich programoval interný ERP systém. Po dvoch rokoch chcel profesionálnejšiu prácu. Jeho ďalšou prácou bol manažér predaja v spoločnosti PosAm. Tam dostal ponuku nastúpiť k nim ako programátor divízie nových riešení alebo manažér predaja - voľba padla na predaj. Dostal neľahkú úlohu vybudovať divíziu riešení (PosAm bol čisto HW predajca) a spoločnosť si vybrala Lotus Notes ako platformu. Na Slovensku nebola žiadna Lotus Co., takže prvá cesta viedla na CEBIT do Hannoveru, aby nadviazali spoluprácu. Po ďalších dvoch rokoch mal skupinu 20 vedúcich pracovníkov s významnými víťazstvami v Slovenských elektrárňach a MoF.

Po pár úspešných rokoch dostal ponuku posunúť sa do korporátneho života ako country manager spoločnosti Lotus. Po takmer 3 rokoch vybudoval sieť viac ako 25 obchodných partnerov. Ďalšia významná práca bola v roku 2000, keď nastúpil do spoločnosti Informix ako manažér predaja. Po niekoľkých mesiacoch spoločnosť Informix prevzala IBM a tak začal dlhú cestu v IBM ako predajca produktov. Prešiel všetkými skupinami SW produktov, väčšinu času strávil so značkou Tivoli so zameraním na správu úložísk a systémov a posledné roky na správu podnikových aktív. Po 16 rokoch v IBM prešiel do spoločnosti Cleverlance. Tam získal 5 rokov skúseností s tvorbou skutočného softvéru pre zákazníkov na rôznych platformách, ako sú Java, .Net, PHP.
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies