Staňte sa partnerom

DISKUSIA "Zdravotníctvo v gescii samospráv pred kolapsom?"

/ Prednáška

Igor Moravčík

Slovenská komora zubných lekárov
MUDr. Igor Moravčík roku 1995 ukončil Lekársku fakultu Univerzity Komenského v Bratislave, odbor stomatológia. V období od r. 1995 do r. 2000 bol zamestnaný ako zubný lekár v Nemocnici s poliklinikou v Hlohovci, počas tohto obdobia v r. 1998 úspešne ukončil atestáciu – špecializáciu 1. stupňa v odbore stomatológia. Od r. 2000 prevádzkuje privátnu zubnú lekársku prax. Členom Slovenskej komory zubných lekárov  sa stal po absolvovaní štúdia, najskôr pôsobil v regióne RK SKZL Trnava, v roku 2011 sa stal viceprezidentom SKZL a následne v roku 2015 bol zvolený za prezidenta SKZL. Do funkcie prezidenta bol znova zvolený na ďalšie štvorročné obdobie aj v roku 2019.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Elena Prokopová

Slovenská spoločnosť primárnej pediatrickej starostlivosti
Absolvovala štúdium na LF UK v Bratislave v r. 1997. Štúdium ukončila s vyznamenaním a cenou dekana LF UK. Od r. 1997 – 2006 pracovala na Novorodeneckej klinike M. Rusnáka SZU. Od r. 2006 pracuje ako všeobecný lekár pre deti a dorast v Bratislave. Od r. 2017 je hlavnou odborníčkou MZ SR pre odbor všeobecná starostlivosť  o deti a dorast, je prezidentkou odbornej spoločnosti primárnej pediatrie SSPPS SLS, členkou výboru Slovenskej pediatrickej spoločnosti Slovenskej lekárskej spoločnosti, členkou ESPID – European Society for Pediatric Infectious Diseases, počas pandémie Covid-19 bola členkou Konzília odborníkov Pandemickej komisie vlády SR. Je členkou viacerých pracovných skupín MZ SR a MŠVVaŠ. Absolvovala špecializačné štúdium z pediatri…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Tomáš Szalay

Výbor NR SR pre zdravotníctvo
MUDr. Tomáš Szalay, PhD. je zakladajúcim partnerom, senior analytikom a výkonným riaditeľom Health Policy Institute. V parlamentných voľbách 2023 bol zvolený za poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, je členom Výboru NR SR pre zdravotníctvo. Od roku 2018 pôsobí vo funkcii lekára Bratislavského samosprávneho kraja. Vyštudoval medicínu a v rokoch 1996 až 2002 pracoval ako redaktor a moderátor TV Markíza. V období 2002 – 2004 bol členom reformného tímu Rudolfa Zajaca na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky. Zaoberá sa zdravotnou politikou, dostupnosťou zdravotnej starostlivosti a zdravotníckou legislatívou.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Lucia Povalová

Ministerstvo zdravotníctva SR
Od roku 2021 pracuje na ministerstve zdravotníctva. Vedie tím, ktorý pracuje na reforme všeobecnej ambulantnej starostlivosti. Pracovala na rôznych pozíciách, bola poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a neskôr pracovala v oblasti tvorby stratégie zdravotnej politiky. V období rokov 2002 - 2014 riadila súkromnú polikliniku. Bola zodpovedná za medicínsky reporting v sieti nemocníc, kde pôsobila ako manažérka medicínskeho controllingu. 5 rokov pracovala v zdravotnej poisťovni ako senior analytik so zameraním na tvorbu finančných kalkulácií pre jednotlivé typy zdravotnej starostlivosti. Študovala na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Slovenskej zdravotníckej univerzite.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Pavel Oravec

Slovenská lekárska komora
Po promócii na Lekárskej fakulte UPJŠ v Košiciach v roku 1996 pôsobil ako lekár v odbore pneumológia a ftizeológia v NÚTPCHaHCH V.Hágy, neskôr zastával post námestníka pre liečebno-preventívnu starostlivosť a riaditeľa v Sanatóriu Tatranská Kotlina. Má skúsenosti aj so zdravotníctvom v zahraničí, pôsobí v európskych lekárskych organizáciách, v rokoch 2014-2018 pracoval ako lekár v Českej republike. Od roku 2019 pracuje v pľúcnej ambulancii na Slovensku. V roku 2021 bol zvolený do funkcie prezidenta Slovenskej lekárskej komory.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies