Staňte sa partnerom

DISKUSIA "Reforma dát v zdravotníctve – kedy nastane ten správny čas?"

/ Prednáška

Martin Smatana

analytik
Martin Smatana študoval v Oxforde a na londýnskej Imerial College, kde bol promovaný v odbore zdravotnícky manažment. Pôsobil v Anglicku ako analytik v štátnom zdravotníckom inštitúte. Počas rokov 2016 až 2020 šéfoval Inštitútu zdravotnej politiky. V súčasnosti sa venuje startapom v oblasti umelej inteligencií a pracuje ako analytik pre GLOBSEC, Svetovú banku, Medzinárodný menový fond a Európsku komisiu. Okrem toho spolupracuje s asociáciou na ochranu práv pacienta, je predsedom dozornej rady VšZP a prednáša zdravotnú ekonomiku na Slovenskej zdravotníckej univerzite. Je autorom viacerých publikácií a členom viacerých pracovných skupín Európskej komisie a OECD.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Martin Fojtik

Dôvera zdravotná poisťovňa
Martin Fojtik študoval na Fakulte elektrotechniky a informatiky na Technickej univerzite v Košiciach. Hneď po vysokej škole začal pracovať v zdravotnej poisťovni Sidéria, na pozícii programátor – analytik. V roku 2006 spolu s ďalšími kolegami prešiel do novej firmy mediworx, ktorá vznikla odčlenením bývalého IT oddelenia Sidérie. V rámci mediworxu pracoval na všetkých veľkých projektoch transformácie zdravotnej poisťovne Dôvera, či už to bolo spájanie sa Dôvery so Sidériou alebo Apollom, ako aj pri výmene informačného systému na IS DaVinci. S rozširovaním tímu sa postupne prepracoval na vedúceho pracovníka a v roku 2012 prevzal oddelenie vývoja IT. Pri transformácii mediworxu v roku 2017 sa stal riaditeľom divízie poisťovníctva. Od 1.…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Matej Mišík

Inštitút zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR
Matej Mišík je riaditeľom Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva a pôsobí v dozorných radách NÚSCH a VÚSCH. Predtým bol partner v startup Instarea, so zameraním na big data analytics. Vyštudoval health economics na holandskej Tilburg University a international economics na Vienna University of Economics and Business.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Vladimír Nosáľ

Neurologická klinika JLF UK a Univerzitná nemocnica Martin
Vladimír Nosáľ je absolventom Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine UK a od roku 1999 pôsobí na Neurologickej klinike JLF UK a Univerzitnej nemocnici Martin. Od roku 2019 je predsedom Sekcie pre cerebrovaskulárne ochorenia Slovenskej neurologickej spoločnosti a pôsobí ako národný koordinátor pre Stroke Action Plan Europe Európskej spoločnosti pre cerebrovaskulárne ochorenia (ESO). Na amatérskej úrovni sa venuje big data analýze predovšetkým z oblasti zdravotníctva. Počas poslednej pandémie je spoluautorom viacerých predikčných modelov a návrhu národnej očkovacej stratégie.
Zobraziť viac informácií o spíkrovi

Barbora Mareková

Národné centrum zdravotníckych informácii
Ako členka štatutárneho orgánu NCZI spoluzodpovedá za riadenie organizácie a rozvojových aktivít NCZI vrátane aplikácií v kontexte so stratégiou NCZI a rezortu v oblasti digitalizácie a elektronizácie zdravotníctva. Projektovému manažmentu a analýzam sa venuje celý svoj profesijný život či už v IT oblasti, regionálnej politike, alebo zdravotníctve, ktoré je jej srdcovou záležitosťou.  
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies