Staňte sa partnerom

Informačná spoločnosť a eGovernment v USA

/ Keynote

Financovanie výskumu eGovernmentu sa v USA datuje k roku 1999 keď Národná vedecká nadácia vytvorila Digital Government Research Program (DGRP). Odvtedy tento a pridružené programy zabezpečili viac ako milión dolárov pre univerzitných bádateľov pracujúcich v spolupráci s vládnymi agentúrami. DGRP má podľa plánu pokračovať minimálne ďalšie dva roky. Množstvo financií, ktoré zabezpečil, viedlo k založeniu 3 prominentných centier výskumu na amerických univerzitách a k niekoľkým medzinárodným spoluprácam.

Prezentácia sa bude venovať histórii, súčasnému stavu a budúcemu smerovaniu výskumu eGovernmentu v USA, ktorý prebieha s podporou federálnej vlády a niekoľkých veľkých štátov USA. Prezentácia sa bude venovať aj súčasným eGovernment iniciatívam na federálnej úrovni, realizovaným nielen v rámci samotného výskumu.

Yigal Arens

Dr. Yigal Arens je riaditeľom divízie inteligentných systémov v Inštitúte Informačných technológiií University of Southern California (USC) v Marina del Rey, Kalifornia, USA. Zároveň je riaditeľom DGRC (Digital Government Research Center) univerzity USC/Columbia a profesorom Katedry priemyselného a systémového inžinierstva Daniela J. Epsteina na USC. Dr. Arens získal Ph.D. na University of California v Berkeley. Jeho hlavný výskum bol zameraný na digitálnu verejnú správu, integráciu informácií, plánovanie v oblasti informačných serverov a komunikáciu medzi človekom a strojom. V roku 1983 nastúpil na Katedre počítačových vied, USC. Od roku 1987 pracoval v USC's Information Sciences Institute (USC/ISI), kde ako prvý pracoval s projektom…
Zobraziť viac informácií o spíkrovi
Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho a povedz o ňom aj ostatným
Nastavenie súborov cookies